Co myślicie o wrzuceniu do standardowego silnika m52b28 mocniejszych wtrysków i lekkiej modyfikacji mapy ? pompa ma wystarczającą moc co by to spokojnie pociągnąć, bo ma dokładnie 3,5 bara (minimum wymagane do prawidłowej pracy to 2,5 czyli ma 1 bar w zapasie jeszcze).
_________________ ...::: devil inside :::...
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
Nie wiem co dadzą te nowe wtryski ale nie liczyłbym na jakies cuda ze nagle uzyskasz
250KM.
Widze ze juz ktorys temat zakładasz z rzedu dotyczacy zwiekszenia mocy w e36
moim zdaniem wyjscia masz 2 albo swap na sporo mocniejszy silnik M3 / M5 albo jakis
V8 3.0 / 4.0 lub tez zastanow sie nad kompresorem (wiem ze gazu nie masz w aucie)
przyrost mocy naprawde konkretny dla przykładu na tunigowisku była e30 320i
zrobiona w kompresorze i ....... poprostu kosmos z 129KM zrobili 220KM przy
doładowaniu chyba 0,3 bara .... a dzwiek zaworu upustowego to poezja dla ucha
Rozmawialismy z włascicielem i jesli dobrze pamietam to koszt całosci chyba był w
okolicach 8tys ale mysle ze było warto cos takiego zrobic
turbina... to już spora ingerencja a ja jakoś nie do końca lubię uturbione auta zdecydowanie bardziej przypadły mi do gustu takie zwykłe wolnossące, więc z dwojga... chyba wolę się zdecydować na M3 choć z drugiej strony trwałość silników M3 jest zdecydowanie mniejsza niż choćby 2.8 z turbiną... między bogiem a prawdą w m3 standardowo cieknie olej spod uszczelki głowicy w okolicach 100 tys km, więc kłania się wymiana uszczelki i poprawa wady fabrycznej standardowej uszczelki, przy tej okazji wypadałoby wymienić już pierścienie i sprawdzić stan reszty silnika... bo przy 200-250 tys km robi się niewesoło i przy ostrej jeździe te silniki potrafią już dokończyć swojego żywota i nadają się tylko do kapitali... biorąc pod uwagę przebiegi jakie robię rocznie - 35-50 tys km, to bez takiego remonciku długo się M3 nie nacieszę
a temat m3 wałkuję już od mniej więcej 3 miechów i już nawet nie sam... więc zebraliśmy w cholerę informacji o tym znajduchu, jego wadach i trwałości
przy M5.... troszkę za dużo roboty i kosztów, e36 nie jest już tego warte...
za to wbiłeś mi kolec w... powiedzmy oko tą turbiną... 8 tys pln to już nie jest tak potworny koszt i mniej więcej wychodzi na jedno... czy to m3 czy turbina
pytanie tylko czy ktoś w auto-chipie się tego podejmie, bo nie specjalnie mi się uśmiecha oddawać auto do opola o ile do chipa mam zaufanie w 100% co u mnie to rzadkość, o tyle tamtej firmy specjalnie nie znam, za to znam kilka przygód tuningowych po których auto nie nadawało się specjalnie do niczego konkretnego poza wymianą silnika i kilku innych :/
p.s. napisałem do nich maila, zobaczymy co powiedzą ciekawego
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
Ostatnio zmieniony przez SataN 1 Październik 08, 20:51, w całości zmieniany 1 raz
turbina... to już spora ingerencja a ja jakoś nie do końca lubię uturbione auta
To nie jest turbina tylko kompresor z dosc niskim doładowaniem ale dobrze wystrojony
w Twoim przypadku pozwoli uzyskac spokojnie 280KM jednoczesnie nie skracajac
zywotnosci silnika
turbina... to już spora ingerencja a ja jakoś nie do końca lubię uturbione auta
To nie jest turbina tylko kompresor z dosc niskim doładowaniem ale dobrze wystrojony
w Twoim przypadku pozwoli uzyskac spokojnie 280KM jednoczesnie nie skracajac
zywotnosci silnika
a to zmienia postać rzeczy nie doczytałem... jak zwykle
w tym przypadku boję się tylko jednego.... jak coś pierdyknie z elektroniką, to ciekaw jestem co z całym softem i czy w razie problemów nie będę musiał do opola poginać i czy sprzęt diagnostyczny fabryczny poradzi sobie z takim wynalazkiem
jak chcesz profesjonalnie uturbic swoją zabawke to puscilem juz temat w tuningu o znajomych co profesjonalnie i naprawde fachowo bawiąsie w takie mody. za naprawde bardzo niskie pieniądze. znajdz,zadzwon i pomysl bo naprawde warto a twoja niunia zyska naprawde sporo.goscie to profesjonalisci a ze do piero startują na tym rnku to fuszery napewno nieodwalą.
Sam dopiero sie od dna odbijam i napewno swojego AC.Sa im zostawie. Chce miec jedno z niewielu uturbionych e32 w kraju i wlasnie w.wymienieni zadbają o to by nawet m3 mialy problem z starą ,poczciwą siudemą
Ostatnio mialem zaszczyt na ul.Armii Krajowej z M3(taka czarna)
hmmm,wystartowalismy spokojnie,jak zobaczylem ze dziobem mnie dochodzi to wcislem gaz w podloge,jak ona zobaczyla ze sie nie daje to chyba tez w buta dala bo jeszcze dwuja jakos szla ale wrzucając trojke na pelnym gazie juz wąchalem cztery litery a autka wcale wolnego nie mam!!!!!!!!!!!!! Ale spokojnie,do czasu
A takie proste zabawki typu kolektory ssacy, koelktor m50, przeprogramowanie map nie starczy? Jelsi chcialbys zobaczyc jak 328 sie zbiera z takimi bajerami to spokojnie mozemy sie jakos spyknac we Wrocku.
A takie proste zabawki typu kolektory ssacy, koelktor m50, przeprogramowanie map nie starczy? Jelsi chcialbys zobaczyc jak 328 sie zbiera z takimi bajerami to spokojnie mozemy sie jakos spyknac we Wrocku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum