ryki67
Mój samochód:: BMW 328i
Wysłany: 26 Październik 08, 22:55 kolektor od M50B25 do M52B28TU czy zwiekszy sie moc?
Witam (autko E46 M52B28TU)
panowie mam uszczelke di wymiany pod glowicą, kumpel mipowiedzial ze od razu mozna by przy okazji zmienic kolektor i powiększyć otwory w głowicy co powinno przyniesc poprawę mocy o jakies 20KM
Czy jeszcze potrzebna jest jakas zmiana oprogramowania lub cos innego czy komputer sam sie zaadoptuje do większych otworów dolotowych?
Prosze o wszelkie wskazowki i sugestie w tym zakresie
ja zmienilem u siebie z kolektora m52 na m50, czyli z 2.8 litrowego na 2,5 litrowy. Kanaly wieksze. Moment se troche zmniejszy ale KM pojda do gory. Wg amerykanskiej firmy zajmujacej sie tuningiem (nie pamietam doikladnie jak sie nazywa) sama zmiana kolektora ssacego na e36 m3 dalo wzrost 18KM.
Jesli jestes z Wrocka to podjedz sobie do firmy BOTRONIC. Oni mi zakladali. Znajduja sie przy ul kochanowskiego (obok tego RADIO CAR ALARM). Podaje numer kontaktowy:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum