tyl od e36 nie pasi w zaden sposob .... musi byc od compacta tak jak pisze trolu . bardzo fajny pomysl ktory miesci sie w ramach porzadnego tuningu i z pewnoscia nie zaszkodzi wlasciwosciom jezdnym auta ... a mysle ze wprost przeciwnie
_________________ Jak bede chcial pojezdzic mercedesem - gwizdne na taksowke
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1308 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 9 Kwiecień 07, 20:45
Enzo napisał/a:
Piotzre a po co w M3 E30 jest 5 srob?
żeby było trudniej podpieprzyć felgi jedna śruba na koło więcej to w sumie jakieś 3 minuty dłużej, przez ten czas właściciel może już udaremnić złodziejowi jego pracę
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
żeby było trudniej podpieprzyć felgi jedna śruba na koło więcej to w sumie jakieś 3 minuty dłużej, przez ten czas właściciel może już udaremnić złodziejowi jego pracę
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1308 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 10 Kwiecień 07, 07:34
Enzo napisał/a:
maltarn napisał/a:
Enzo napisał/a:
Piotzre a po co w M3 E30 jest 5 srob?
Mysle ze t uchodzi o co innego
to byo takie pół żartem Enzo Ale zakłądaj zakladaj, Twoja już jest jak z moich snów, ale Ty nie spoczywasz na laurach
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Mi sie wydaje, ze 5 srob zastoswoan ojuz w M3 ze wzgeldu na moc
a myslałem że faktycznie wiesz
dalej nie widze sensu stosowania 5 śrub tylko po to żeby mieć większy wybór felg, za cene przróbki możesz mieć piękne fele 4x100 ... ale to nie ważne każdy robi co chce
felgi ladne , ale pasuja najlepiej do golfow po plastiktjuningu ... koledzy chyba zapomnieli za to co tygrysy lubia najbardziej czyli alpina , acs , hartge czy bbs w rozmiarze 4 x 100 to tylko w erze ale felgi to nie wszystko ... mozna znacznie poprawic heble (juz w e36 m50 sa lepsze niz najlepsze w e30 ... nie mowiac o topowych - m) , zalozyc gorne zwrotnice od m zmieniajac kat pochylenia mcphersona , mozna wyrwac jakies dobre zawieszenie (amorki) do e36 o ktore juz latwiej niz do e30 (bilstein , koni o gwintach nie wspomne ...)
a koszt .... pewnie mozna obleciec temat za kilka stowek (uzywki) . a zakup np . nowych tarcz czy amorkow .... do e30 tez kosztuja i to wcale nie mniej
przerabiajac zawias na 5 srub mamy mozliwosc zalozenie kol jakich normalnie nie zalozymy , poprawienia hamulcow ... i to znacznie , poprawienia - wzmocnienia zawieszenia a o niebanalnym wygladzie nie wspomne.
minusem sa - dodatkowe koszta , naklad pracy oraz dociazenie auta o mase 4 szpilek do kol
obecnie robie e24 i tez jestem w trakcie przerabiania zawiasu na e32 - obecnie jest identyczne jak w e28 . bede zakladal tarcze i zaciski od v12 . ktos by zapytal ... po co?
wiec po to aby sie pobawic i aby autem mozna bylo pohamowac nawet kilka razy z rzedu bez utraty skutecznosci . nawet nie pokusilem sie o to by mierzyc tarcze od 635 i 750 ... wystarczyl rzut oka by stwierdzic ze to przepasc . a jesli ktos hamowal 750 to wie o czym mowie
_________________ Jak bede chcial pojezdzic mercedesem - gwizdne na taksowke
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum