A co to turbo miałoby sprawić ? Zwiekszyć Nm, km/h, l/100
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 11 Czerwiec 07, 10:55
sadze,że nie jest to dobry pomysł.
Z tego co sie orientuje to ten silnik to V8 wiec pewnie ma 2 kolektory czyli
Bi turbo pewnie, do tego orurowanie, IC, pewnie wtryski, odpręzenie silnika, wystrojenie i masa innych rzeczy.
Skoro masz wrzucić 20-25tyś pln w uturbienie tego, to lepiej sprzedaj i kup 750tke albo 740 diesla + wirus to bedzi elepsze rozwiazanie
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
Bi turbo pewnie, do tego orurowanie, IC, pewnie wtryski, odpręzenie silnika, wystrojenie i masa innych rzeczy.
Skoro masz wrzucić 20-25tyś pln w uturbienie tego, to lepiej sprzedaj i kup 750tke albo 740 diesla + wirus to bedzi elepsze rozwiazanie
Ale moze jego 7-em jest tip top i jest w niej zakochany... Naprawde rozumiem czasami ze cos sie odradza bo kogos pomysl jest totalnie nie do zrealizowania lub jest marnotractwei czy cos tedy ale trudno zawsze dawac ludziom takie odpowiedzy byle o co sie pytaja.
Tak samo jak gdzies bylo z tematem uturbienia 1.8is... jak ktos chce niech uturbia jego pieniadze jego hobby.
tak tylko takie 740i Tuirbo, bedzie ebz problemu wciagac to twoje 750i i czy klekota z wirusem
[ Dodano: 11 Czerwiec 07, 21:05 ]
nibiru napisał/a:
A co to turbo miałoby sprawić ? Zwiekszyć Nm, km/h, l/100
Nie...! zmniejszyc, bo ma za duzo mocy
Wysłany: 12 Czerwiec 07, 21:34
Szwedu - ja tylko mówie swoje zdanie
Jak ma kase i lubi ta fure to prosze bardzo.
Enzo napisał/a:
tak tylko takie 740i Tuirbo, bedzie ebz problemu wciagac to twoje 750i i czy klekota z wirusem
napewno.
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
Koledzy nie chodzi o to czy ma sie kase czy ktos jest zakochany w swoim aucie. Jak ja to powiadam auto rzecz nabyta ale chodzi o sam fakt zrobienia tego i to jeszcze samemu. Dla mnie liczy sie wyzwanie i jego realizacja. Pozdrawiam
Witam wszystkich . Mysle nad zalozeniem turbo w moim BMW 7 E38 4,4 litra . Co sadzicie o takim pomysle? Pozdrawiam
Przekręć może do jetronica to cię ostudzą (pewnie) i powiedzą ile to kosztuje. Samo turbo to szczyt góry lodowej.
Do tego dojdzie robienie głowicy, zmiana wałka, może tłoki (kute), a może splanowanie głowicy. Zmniejszysz tedy lekko objętość, wzrośnie ci kompresja, no i bummmm
Robienie turbo do zwykłej rzędówki to ok 6-10kpln, a do V-ki ???
Kolego wiekszosc rzeczy juz mam wykonane takie jak zplanowanie glowicy powiekszone zawory teraz czekam na walki . Tak poza tym wszystkie te operacje wykonuje sam wiec mam z tego duzo wiecej satysfakcji niz zlecic to komus. Pozdro
A co już chodzi normalnie? Miałeś przecież kłopoty z silnikiem. Jakbyś jeszcze turbo założył to 5 km nie zrobisz i klęknie. Chyba że kupiłeś drugi,ale w dobrym stanie silnik. Ale nie świruj i tak Ci za dużo te 286KM. Całe szczęście że w automacie bo byś sie zabił
P.S. Moja lodówka przynajmniej bezpieczna,bo ledwo do 170 sie rozpędza
Nie no super krystian, że sam wszystko robisz, jestem pod wrażeniem. Jakoś nie doczytałem z postów co zrobiłeś o tym. Jak z tlokami, masz może kute???
Oby to tylko długo i dobrze działało. jak mówi partyk.
Zrób jakieś foto story z poszczególnych etapów i daj na forum. Wszyscy podpatrzymy co i jak, może nie jednemu się przyda.
Zdróffffko
Patryk motorek zrobilem ten co byl jak narazie jest spoko w koncu wiadomo kto robil . A tloki narazie zwykle i jeszcze brak turbo ale wszystko pomalu. Teraz jest i tak stanowczo lepiej . Pozdro.
Mój samochód:: BMW e34 sedan m51d25
Wiek: 29 Dołączył: 06 Paź 2006 Posty: 322 Skąd: Kalisz - WLKP
Wysłany: 26 Czerwiec 07, 11:10
male pytanie czemu mu tak odradzacie zwiekszenei mocy ?? jezeli chce to czemu nie ?? Ja jestem jak najbardziej za ;] moje marzenie to e30 z malym zapasem mocy tak ok 300KM taki NoName stajesz na swiatlach wrzucasz 2 ;] i ten piekny dzwiek jak najbardziej popieram projekt Tylko jak chlopaki mowia fotostory byloby ok
_________________ W zyciu mam dwie milosci : Vivoncia i BMW ;]
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=10175 - a tu coś po mniejszej cenie i firmowe części, no i więcej chyba tego tylko że bez gotowego kolektora, ale chyba bardziej sie pyli i w dodatku więcej koni można wyciągniąć.
Który zestaw według was się bardziej oplaca?
Pozdro, Rafal
_________________ I need more speed !!!
Ostatnio zmieniony przez bmwmaniak 31 Sierpień 07, 18:44, w całości zmieniany 1 raz
kumple w ziebicach uturbiaja rozne dziwne rzeczy, robia tez jakies modyfikacje w rajdowkach (co i jak to on dokladnie ci powie...) jesli chcesz kontakt, to info na pw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum