Jak w temacie chciałbym troszke podniesc moc i moment w moim maleństwie i zastanawiałem sie nad chipem czy warto ile to da i wogóle. Katalizator został juz usuniety stożek z odpowiednim dolotem bedzie montowany na dniach. Ewentualnie co jeszcze mozna zrobic poza oczywiście swapem
[ Dodano: 15 Sierpień 08, 09:44 ]
cisza i tyleeeee nikt juz nie wie co mozna jeszcze zrobic i czy chip cos da?? co wy seryjnymi jezdzicie
[ Dodano: 15 Sierpień 08, 09:44 ]
cisza i tyleeeee nikt juz nie wie co mozna jeszcze zrobic i czy chip cos da?? co wy seryjnymi jezdzicie[/quote]
Po co poprawiac Producenta Beemki i tak wyzylowane wychodza z fabryki
zlokaj kolego ten link w beemce za wiele nie podniesiesz
Wedlug mnie to <<moja prywatna opinia>> kazda jest juz podkrecona , dwulitrowka ma 150 koni ilu jeszcze producentow daje na 2 litry tyle kucy? a mozliwosc chipowania to tylko 10 do 12 koni kolo przesadzil piszac ze szesnacie, a co do cennika to nie moj poprostu taki znalazlem i wstawilem do postu.
Pozdro
_________________ Mercedes może również dostarczać radość z jazdy
Ostatnio zmieniony przez Jareknes 10 Listopad 08, 11:16, w całości zmieniany 1 raz
poza tym trzeba wiedziec o tym, ze bmw 2.0 ma 6 cylindrow a nie 4 wiec jest mniej podkrecone niz 4 cylindrowki.
tak samo wiele osob uwaza ze bmw duzo palą... racja, ze 320i w porownaniu do innych 2 litrowych aut pali wiecej, ale przeciez bmw ma 6cylindrow a nie 4 jak pozostale auta i stosunek spalania do liczby cylindrow tak naprawde w bmw wychodzi na lepszą inwestycje
gdyby silniki bmw byly wyzylowane to nie bylyby tak zywotne!!!
No i własnie o to mi chodziło
Jareknes napisał/a:
Wedlug mnie to <<moja prywatna opinia>> kazda jest juz podkrecona , dwulitrowka ma 150 koni ilu jeszcze producentow daje na 2 litry tyle kucy?
Pokaz silnik (nawet z tych kosiarek co chłopaki wyzej wypisali) o tej samej pojemnosci
i mocy zeby zrobił tyle kilosków bez remontu co beemka
Beemki nie kręcą sie do 8,5tys , moze i palą wiecej od japonczyków ale o silnikach nie
mozesz powiedziec w zadnym wypadku ze są wyzyłowane
Czipowanie wolnossaków nie wazne czy BMW czy inne auto zawsze konczy sie
podobnym przyrostem mocy czyli maks 8-10% dlatego nie ma to wielkiego sensu
natomiast za niewiele wieksze pieniądze bardziej opłaca sie zmienic silnik na wiekszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum