Ja to mam pytanie z innej beczki, chromy śliczna rzeczy, szczególnie do ciemnego auta... ale czy tak wypolerowane alusy nie będą się utleniać ? nie będzie na nich pojawiał się standardowy dla aluminium nalot ?
Praktycznie rzecz biorąc (testowane nanissanie kolegi) lakier takich felg się nie ima niestety, odpada jak ze szkła. Z kolei wypolerowanie nie do końca i pozostawienie drobnych rysek sprawia, że niestety nawet po pokryciu klarem widać je jak wół (również testowane na nissanie kolegi).
_________________ ...::: devil inside :::...
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
Powierzchnia tak wypolerowana ma małą chropowatość(mikroskop) a tym samym przyczepność lakieru niewielka
Lakierowanie lakierem bezbarwnym powoduje utratę efektu(blasku) do 30% i uderzenia kamieniami lub czymkolwiek powoduja spore ubytki lakieru
powierzchnia felgi która oryginalnie przed lakierowaniem chemicznie została przygotowana do lakierowania i nawet po konkretnych zarysowaniach nie koroduje to teraz jest polerowaniem zniszczona
Niestety jeśli ktoś chce mieć najlepszy efekt a wiec bez lakieru bezbarwnego to niestety trzeba sie pogodzic z tym ,że o takie polerowane felgi trzeba dbać i częsciej je myć i przecierać pastą do polerowania aluminium nawet nie maszynowo tylko ręcznie tak by na bieżąco pozbywać sie brudu który sprawi korozję odpowiadającej stopowi AlSi
Nawet w zimie przechowywane najlepiej tez raz na jakiś czas je "przepastować"
_________________ Szczęście:dobre konto w banku,dobry kucharz i dobre trawienie:-)
Powierzchnia tak wypolerowana ma małą chropowatość(mikroskop) a tym samym przyczepność lakieru niewielka
Lakierowanie lakierem bezbarwnym powoduje utratę efektu(blasku) do 30% i uderzenia kamieniami lub czymkolwiek powoduja spore ubytki lakieru
powierzchnia felgi która oryginalnie przed lakierowaniem chemicznie została przygotowana do lakierowania i nawet po konkretnych zarysowaniach nie koroduje to teraz jest polerowaniem zniszczona
Niestety jeśli ktoś chce mieć najlepszy efekt a wiec bez lakieru bezbarwnego to niestety trzeba sie pogodzic z tym ,że o takie polerowane felgi trzeba dbać i częsciej je myć i przecierać pastą do polerowania aluminium nawet nie maszynowo tylko ręcznie tak by na bieżąco pozbywać sie brudu który sprawi korozję odpowiadającej stopowi AlSi
Nawet w zimie przechowywane najlepiej tez raz na jakiś czas je "przepastować"
No kurde wiem, że chrom a polerka to 2 różne rzeczy
I... ano właśnie.... Ja już chyba wolałbym chromy... choć serce by mi pękło gdybym tak wyhaczył o krawężnik takim ładnym lśniącym jak lustro rantem A polerka... to nie dla mnie... u mnie z tych zwykłych alusów można zebrać pył i uformować z nich klocki hamulcowe.... więc takie wypolerowane, choć bardzo ładne, niestety zapuściłbym za szybko
_________________ ...::: devil inside :::...
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
czeskie sklepy internetowe, sa ubogie w ten towar...
dostalem cynk o pewnym sklepie tutaj w Libercu, z artykulami do szeroko pojetego "tuningu", lecz zajechac tam moge dopiero w czwartek...
wyjscie nr 2 jest takie, ze w wolnej chwili przeszukam katalog zakladu z Pragi, ktory dostarcza wyroby ze stali (w tym sruby) naszej firmie, moze znajde cos ciekawego...
tak czy siak, wstrzymaj sie jeszcze do piatku, a moze cosik ciekawszego znajde
czeskie sklepy internetowe, sa ubogie w ten towar...
dostalem cynk o pewnym sklepie tutaj w Libercu, z artykulami do szeroko pojetego "tuningu", lecz zajechac tam moge dopiero w czwartek...
wyjscie nr 2 jest takie, ze w wolnej chwili przeszukam katalog zakladu z Pragi, ktory dostarcza wyroby ze stali (w tym sruby) naszej firmie, moze znajde cos ciekawego...
tak czy siak, wstrzymaj sie jeszcze do piatku, a moze cosik ciekawszego znajde
wielkie dzieki, trzymam kciuki
oryginalne srubki do bbs rm.rs znalazlem na ebay w UK, US i GER sprzedaje jedna i ta sama osoba :/
nie musa byc ori ale aby nie imbus tylko torx i wielkoscia podobne
Ostatnio zmieniony przez Kosa 4 Marzec 08, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
jakbys chcial na przyszlosc to tutaj jest link do "czeskiego ebaya" (ebay w czechach upadl, teraz jest to), lecz wybor tam niewielki, strona dopiero sie rozwija
[ Dodano: 13 Marzec 08, 13:18 ]
sorry, że tak późno ale ostatnie 6 dni spędziłem w szpitalu z zapaleniem płuc, bez dostępu do internetu... na dodatek w Czechach, więc było "fajnie"
co do śrubek, to wygląda to tak:
w katalogach dostawców naszej firmy nic ciekawego nie ma , mają raczej standardowy asortyment
sklep w Libercu znalazłem ( http://www.schon-tuning.cz ) , całkiem nieźle wyposażony, ale śrubek nie ma i nie było, jedyne co zaproponował Mi sprzedawca po pokazaniu linka do aukcji na e-bayu ( http://cgi.ebay.de/120-Fe...1QQcmdZViewItem ), to to że za jego pośrednictwem mogę kupić to na tej aukcji za dodatkowe 200 koron (mniej więcej 28 zł), jak coś to daj znać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum