Mój samochód:: BMW:był Compact E36 316i. Jest sedan E36 320i
Wysłany: 10 Październik 08, 22:38 Jak usunac naklejke-wzor z auta,bez uszkodzen lakieru?
Witam mam do was pytanie. sa takie naklejane na auta obrazki ,wzory ,jakies naklejki .Posiadam cos takiego na aucie na tylniej klapie i chcialbym to jakos odkleic.Czy istnieje taka mozliwosc aby odkleic to bez naruszenia lakieru? Aby nakleiki nie zerwac razem z lakierem? Z gory dzieki za odpowiedz.
Wysłany: 11 Październik 08, 08:49 Re: Jak usunac naklejke-wzor z auta,bez uszkodzen lakieru?
Maras1122 napisał/a:
Witam mam do was pytanie. sa takie naklejane na auta obrazki ,wzory ,jakies naklejki .Posiadam cos takiego na aucie na tylniej klapie i chcialbym to jakos odkleic.Czy istnieje taka mozliwosc aby odkleic to bez naruszenia lakieru? Aby nakleiki nie zerwac razem z lakierem? Z gory dzieki za odpowiedz.
no jest.... pierwsze i najważniejsze, to podgrzać to wszystko, opalarką możesz zaryzykować jak masz wprawę, jak nie to weź babie suszarkę gwizdnij i nią się pobaw
jak klej zmięknie to spokojnie odkleisz bez uszkodzenia lakieru
potem benzynka ekstrakcyjna (NIE NITRO NIE ROZCIEŃCZALNIK - tylko BENZYNA EKSTRAKCYJNA) przemywasz to miękką ściereczką, żeby wyczyścić klej
jak jest be... to jakaś bardzo lekko ścierna pasta polerska a na to kosmetyczna i będzie jak z salonu
_________________ ...::: devil inside :::...
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
Mój samochód:: BMW E36 M43B16 Compact
Wiek: 24 Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 151 Skąd: Oława City
Wysłany: 21 Październik 08, 19:53
Ja tam z partyzanta powoli zerwałem naklejkę Potem chwilę mordowałem się z klejem przy pomocy jakiegoś "ludwika", aż wpadłem na genialny pomysł - płyn do mycia tapicerek z Shell'a. Dwa pryśnięcia, machnięcie z czuciem szmatką i po kleju nie było śladu. Blacha oczywiście też bez żadnych rysek Nie żebym polecał takie metody, ale u mnie zadziałało
Mój samochód:: BMW:był Compact E36 316i. Jest sedan E36 320i
Wysłany: 21 Październik 08, 21:45
Miro600V, raczej wyprobuj metode na "cieplo" hehe mialem sie za to zabrac ale jakos nie bylo keidy i jutro zrobie podejscie pod paskudna naklejke hehe i o efektach poinformuje
[ Dodano: 10 Listopad 08, 22:59 ]
Naklejka usunieta. Wuygrala opcja suszarki w mixie z "ludwikiem" hehe i efejt zadowalajacy. Dzieki raz jeszcze za pomoc;)
_________________ Części z demontażu BMW E36 sedan 316i, 318i
tel. 669-338-599.
Ja troszkę niefortunnie usunełam swoją naklejkę (miałam to zrobić u machanika, ale nie miał czasu). Najpierw polałam naklejkę wrzątkiem - zero efektu. Później wypróbowałam patent z suszarką do włosów, a klej usuwałam zmywaczkiem nasączonym pastą bhp - efekt niesatysfakcjonujący zrobiła się ryska od zmywaczka (od tej szorstkiej strony), a lakier jest matowy, ale przykleję tam inną naklejkę i nie będzie widać : może jeszcze wypoleruję jakąś pastą polerską to miejsce.
Ja uzywalem do sciagania napisow strony www paznokci i benzyny ekstrakcyjnej Sciagnac ile sie da i pozniej szmatka miekka i benzyna ekstrakcyjna. Powinno zejsc bez wiekszych bolow. Powodzenia
Zmywacz do paznokci matuje niestety, dlatego trzeba było użyć benzynki ...to chyba tylko pozostało Ci lekko to spolerować - widocznie Twoja naklejka siedziała już długo i wymagała większych ,,pieszczot''
myślę, że nie chodziło o zmywacz do paznokci,który nie rysuje i nie matuje,ewentualnie rozpuści lakier jesli jest nieoryginalny lub świeży. Koleżanka raczej wzięła urządzenie do zmywania np.naczyń, tak? Trzeba było zagrzać suszarką i paznokciami podważać naklejkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum