Mój samochód:: BMW E36 CABRIO 1.8i
Wysłany: 14 Kwiecień 09, 19:56 LAMPY PRZÓD !! czy ktoś takie miał??
witam, noszę się z zamarem wymiany przednich lamp////lewy klosz pęknięty od zawiechy i wrocławskich dziur...... czy ktoś miał może takie lamy i je użytkował :
ja mogę powiedzieć z doświadczenia, że miałem w golfie III i astrze cabrio takie, oba auto prosto z Niemiec i pomimo homologacji itd. itp. tak słabo świeciły w nocy.....w sensie złego świetlania drogi w porównaniu do oryginalnych lamp....drugim przykładem może być to, ze moj ojciec teraz w Astrze G zmienił też na ringi, bo tanie były, a się napalił na super wygląd i jazda w nocy przestała należeć do przyjemnych....pozdrawiam i dzięki
_________________ było E 36 320 coupe...E36 325 coupe automat, E 34 525iX, E34 525td, E36 CABRIO.....szukam dobrego BMW 3er
Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 14 Kwiecień 09, 22:40
Tak jak wszystko co chińskie tak i te lampy to szajs, koleś ma i nie dosyć ze nie świecą jak powinny ( w sumie to nic nie widać ) to na dodatek nie da się ich ustawić.
_________________ BMW 735iA E32 1991r i BMW 735iA E32 1992r bez LPG
Pozdrawiam
slyszalem kilka slow o tych lampach i raczej byly to slowa na "nie"...
to co wiem:
- z czasem luzujaca sie soczewka,
- ringi w dzien nie widoczne,
- nieszczelne, zbiera sie woda, paruja...
Wysłany: 15 Kwiecień 09, 11:44
no to tak jak myslalem, w takim razie trzeba umiescic ogloszenie na forum dzieki wielkie, zawsze to prawie 600zl zaoszczedzone i brak rozczarowania po zakupie
_________________ było E 36 320 coupe...E36 325 coupe automat, E 34 525iX, E34 525td, E36 CABRIO.....szukam dobrego BMW 3er
Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 15 Kwiecień 09, 14:32
tazunio napisał/a:
to co wiem:
Ja to samo słyszałem i nie polecam ich. Poza "fajnym wyglądem" będziesz miał tylko więcej zmartwień z nimi
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 15 Kwiecień 09, 16:10
kolego lepiej kup sobie lampy z osobnym kierunkiem.
Ja sobie kupiłem takie --> http://moto.allegro.pl/it...depo_od_ss.html
i jestem zadowolony!! są super ekstra świecą i (jak narazie) nie parują.
zaparował mi jedynie kierunek ale itak chce je zmienić na jakieś dymione.
zainwestuj wiecej w lampy a będizesz zadowolony.
pozdro
_________________ silnik jest bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 15 Kwiecień 09, 16:29
o wiele ładniej wyglądają od tych które mają połaczony kierunek no i w razie jakiejś stłuczki nie trzeba wymieniać całej lampy tylko ewentualnie kierunek.
wykosztowałem sie za nie ale jak mówie są super ekstra zaje***
_________________ silnik jest bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
Wysłany: 16 Kwiecień 09, 17:28
mi az tak nie chodzi o wizualna strone auta, tylko o praktyczna, bo co jak co swiatla musza byc porzadne, dla mnie bynajmniej sa bardzo wazne, tym bardziej, ze po doswiadczeniach z innymi autami jakie mialem np. golf III zrobiony na german style wyglad super, ale w nocy to doslownie balem sie jezdzic pozdro i dzieki
Jesli masz juz zakladac ringi to nie zakladaj tych starych tylko idz juz w CCFL. I wez oryginalne lampy, zawsze wygladaja lepiej.
http://moto.allegro.pl/it...10xjasniej.html
Ja mam u siebie te ringi i swieca naprawde dobrze. Jesli bylbys zainteresowany to dam ci namiary na goscia ktory moglby ci zalozyc takie na oryginalne lampy. On robil moje lampy.
moim zdaniem wogole nie pasuja do e36, ani do wiekszosci beemek. Dla mnie to polka dosc bliska do lamp typu lexus....no ok, moze troche prsesadzilem, ale jakos mi nie leza do konca. O sto razy ladniej wygladalyby normalne fabryczne boschowskie lampy ze wstawionymi ringami (biale swiatlo) CCFL (jesli juz chcesz ringi)
To przypadkiem nie sa takie same w wersji jasnej i bez migacza? Tak jak pisalem, oryginaly bylyby piekne. Do e36 na oryginalnej soczewce i z ringami (140zl). Za kase ktora sie zaoszczedzilo to komplet ksenonow za 250zl K6000 (D&W na borowskiej). To wygladaloby bajecznie
Wysłany: 17 Kwiecień 09, 14:45
nie no, te mi sie bardzo podobaja i do tego cena tez jest spoko bede musial tam do nich zajechac.....fajne bylyby czarne, a jak nie to kupie BOSCHA i wkleje ringi tak jak ty masz, bo wyglada to naprawde spoko ) wazne by tez dobrze w nocy oswietlaly...dzieki wielkie
ja tam chromów nie chciałem, poza tym te nie mają kierunków a ja miałem pęknięte wiec itak musiałem kupić.
mi nie pasują do czarnego auta chromy w lampach
Mój samochód:: Bmw e30 325i coupe
Wysłany: 18 Kwiecień 09, 12:12
Kumpel ma takie i po około 6msc padła mu zarówka w jednym ringu:P i niestety nie do wymiany no i jest problem z wyregulowaniem takich lamp, bo co je np podniesiesz to po chwili lub wpadnieciu w mocną dziure opadna :/ I fakt jazda w nocy katastrofa no ale sa tez plusy ładnie wygladaja w nocy na postoju
Mój samochód:: BMW E36 325i
Wiek: 26 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 120 Skąd: Kobyla Góra
Wysłany: 25 Kwiecień 09, 15:07
tazunio napisał/a:
to co wiem:
Mój samochód:: BMW E36 325i
Wiek: 26 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 120 Skąd: Kobyla Góra
Wysłany: 26 Kwiecień 09, 07:54
a czy ktoś się orientuje czy w tych lampach:
http://moto.allegro.pl/it...depo_od_ss.html
da się wymienić ringa jeśli się spali ?
Bo wiem,że w tych inncyh cudownych lampkach z anielskimi oczami i plastikowym kloszem obudowa lubiła parować i ringi wysiadały, nie dało się tego praktycznie naprawić
Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 4 Maj 09, 13:48
Pecet napisał/a:
a czy ktoś się orientuje czy w tych lampach:
http://moto.allegro.pl/it...depo_od_ss.html
da się wymienić ringa jeśli się spali ?
Bo wiem,że w tych inncyh cudownych lampkach z anielskimi oczami i plastikowym kloszem obudowa lubiła parować i ringi wysiadały, nie dało się tego praktycznie naprawić
To są właśnie te co ma el_banano i te są dobre
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 369 Skąd: Wałbrzych i Wrocław
Wysłany: 6 Maj 09, 01:12
Ja mam te lampy DEPO, ringi świecą ładnie, tylko wbrew pozorom nie pasują oryginalne silniczki, jeżdżę bez (ale chciałbym założyć do nich te silniczki) właśnie chcę założyć temat czy ktoś dobrał silniczki do tych lamp. Soczewka daje dobre światło, tylko mocowanie kierunków do lamp jest chińskie mi się już połamało. Na wiosnę za rok planuje je wymienić na oryginalne i wstawić ringi CCFL i wtedy bez problemu nawet silniczki będą działać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum