Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 7 Luty 09, 20:30 malowanie felg
Od dłuższego czasu nosze sie z zamiarem pomalowania felg na czarno, ale jakoś mam mieszane uczucia co do tego, już sam nie wiem czy malować czy nie:/ miałem troche czasu i sie pobawiłem w paincie i pomalowałem je i chciałem sie zapytać was co o tym sądzicie, Czy warto czy nie, nadmienie że felgi to MOMO i moge śmiało powiedzieć że są w bardzo dobrym stanie, nigdzie nie zajechane o krewężnik, nie porysowane nie pogięte.
Jak pomalowąłem to nawet elegancko wygląda ale jeszcze mnie to do końca nie przekonuje, nie wiem czy nie szkoda felg na to.
Co wy o tym sądzicie??
1.JPG tak wyglada aktualnie
Plik ściągnięto 18 raz(y) 246,22 KB
2.JPG tak po mało profesjonalnym malowaniu w paincie :)
Plik ściągnięto 20 raz(y) 218,97 KB
_________________ silnik jest bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
Ostatnio zmieniony przez el_banano 7 Luty 09, 20:34, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 7 Luty 09, 23:20
gi też w sumie to tak powolutku realizuje plan shadow line lampy już powymieniałem i po załatwieniu spraw mechanicznych mysle nad felami. tylko wahamsie bo nie wiem czy nie szkoda tych felg bo sa w bardzo dobrym stanie. jeszcze sie też zastanawiam nad pomalowaniem nerek na czarno no i jeszcze lekko przyciemnić szyby i już konkret bandit
_________________ silnik jest bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
Ja bym te fele zostawil takie,jakie sa w oryginale.
No chyba ze:
el_banano napisał/a:
w sumie to tak powolutku realizuje plan shadow line
to wtedy juz inna gadka.
Pozatym na tym zdj.co przerabiales na kompie wyglada to jak pomalowane na czarno kolpaki.
Zeby faktycznie zobaczyc jak bedzie to wygladalo musialbys je naprawde pomalowac.
Ja tez mam mieszane uczucia co do tego malowania ... moim zdaniem ten wzór
felg (bez parapetu) srednio sie do tego nadają
Jak juz koniecznie chcesz robic blak stajla to sprzedaj te fele a kup cos z parapetem
lepiej to bedzie wyglądało niz malowanie tych co masz w tej chwili
Wysłany: 8 Luty 09, 11:47
Tomek v8 napisał/a:
Pozatym na tym zdj.co przerabiales na kompie wyglada to jak pomalowane na czarno kolpaki.
Zeby faktycznie zobaczyc jak bedzie to wygladalo musialbys je naprawde pomalowac.
no wyglądają tak bo raczej grafik ze mnie marny a w paincie to tylko tyle udało mi sie zrobić myślałem tez żeby te sprzedać i kupic coś z parapetem tylko nie bardzo wiem co by najlepiej posowało :/ moze macie jakieś propozycje??
myślałem tez żeby te sprzedać i kupic coś z parapetem
To wlasnie chcialem Ci zaproponowac.
Uwazam,ze czarne fele z parapetem wygladaja o 100% lepiej.
A co bys powiedzial na cos w tym stylu
Jak dla mnie to czarny z czerwonym wyglada zajebiaszczo
Wysłany: 8 Luty 09, 12:25
no te co tomek V8 zaproponowłą też wyglądają konkretnie podobne miał serek na swoim i elegancko to sie prezentuje tylko ile one kosztują ?? :/
Kosa dał dobrą propozycje i przede wszsytkim w zasięgu moich wydatków że tak powiem no i parapet konkretny taka opcja bardziej mi sie widzić sirodek na czarno i rant srebrny.
Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 11 Luty 09, 01:36
Kolego na srebrnych wygląda ładnie, jak pomalujesz na czarno to zleje sie z całością i auto straci cały swój urok. Dla mnie czarne to tylko stalówki na zimę, ale bez obrazy kolego.
_________________ BMW 735iA E32 1991r i BMW 735iA E32 1992r bez LPG
Pozdrawiam
Zastanawiasz się czy nie szkoda felg a przecież nie robisz im żadnej krzywdy , one teraz też są pokryte lakierem , jeśli masz środki i sam się tym zajmiesz to cały koszt to tylko cena lakieru
Ten model faktycznie nie za bardzo pasuję pod czarna farbę , jakiś parapet jak najbardziej by podszedł
Serkowe felgi były jakiś czas temu na sprzedaż , może to aktualne jeszcze ...
Wysłany: 12 Luty 09, 17:19
tak dokładnie chce czarny środek i polerowany rancior gigancior
na początku rozmyslałem nad kupnem tych felg od KOSY ale jednak walec 225 jest jak dla mnie z duży i by chyba kiepsko pasował. Jak dla mnie to max 215 a najlepiej to 205. czas pokarze, co i jak. A swoją droga co wy o tym sądzicie?? Taka felga i walec 225..... 215....czy 205
Ostatnio zmieniony przez el_banano 12 Luty 09, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
Wielkie dzięki Kosa! Chyba skorzystam, bo moje parapety w BBS-ach już tak pięknie nie świecą i pies sąsiada mi powiedział, że jak sika na nie to ma dyskomfort psychiczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum