Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Stylizacja bmw e46 na BMW E46 M3 - klapa CSL
Autor Wiadomość
maxton 

Mój samochód:: bmw
Wysłany: 21 Sierpień 08, 18:39   Stylizacja bmw e46 na BMW E46 M3 - klapa CSL

Witam

Jestesmy firmą w której zajmujemy się tworzeniem oraz produkcją zderzaków do samochów osobowych. W ostatnim czasie robilismy wasnie BMW. Założeniem projektu było przerobić zwykłą BMW E46 coupe na BMW E46 M3.
W tym celu zostały przerobione orginalne zderzaki od BMW e46 M3 do standartowej BMW E46.
Prace obejmowały zderzak przedni , tylni , progi oraz klapę od BMW E46 M3 CSL.
Zdjęcia projektu przesyłam poniej jako fotki narazie w stanie surowym zamontowne na BMW e46 coupe silnik 3l ok 235KM.

Zainteresowanych właścicieli BMW e46 sedan oraz coupe oferujemy komplet stylizacyjny BMW M3.
Oferta obejmuje :
1. zderzak przedni kompletny z uchwytami ( boczne wsuwy, miejsce pod belkę od standartowej wersji BMW e46, uchwyty pod orginalne halogeny M3 wraz z zaślepkami, miejsce pod hak holowniczy wraz z zaślepką, dopasowanie do ośłon silnika oraz nadkoli)
2. zderzak tylni kompletny z uchwytami ( boczne wsuwy, miejsce pod belkę od standartowej wersji BMW e46, górne wmocnienie zderzaka jak w orginalne, miejsce pod hak holowniczy wraz z zaślepką, dopasowane wnetrze zderzaka do przykręcenia nadkoli)
Zderzak posiada osobno dokręcaną tylnią dokładkę ( posidamy wersję jako orginalna M3, oraz wersję z otworem na rure wydechową jak standartowa BMW e46)
3. komplet progów jako wierne repliki BMW e46 M3 z uchwytami.
4. Klapa od kultowej wersji BMW E46 M3 CSL - pasuje do wersji BMW e46 coupe ( posiada uchwyty do przymocowania zawiasów, miejsca pod zamek, lampy itd. )

Zainteresowanych kompletem proszę o kontakt:
510076103 lub piotrkardas@maxtondesign.eu

pozdrawiam

el_banano 
Klubowicz
Poprostu BANAN

Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 21 Sierpień 08, 19:10   

hmm.... no całkie mfajnie wygląda, tylko pomaluj to jak najszybciej w kolor <bmw_1>

Enzo 
335i E30 D-Project

Mój samochód:: 335i
Wysłany: 25 Sierpień 08, 09:52   

Wg. p0roniony pomysl, zwlaszcza z tylu gdzie m3 ma 4 rury wydechowe bardziej po srodku <bmw_4>

Tomski 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: Audi A6 1.8T
Wysłany: 25 Sierpień 08, 22:23   

Enzo napisał/a:
Wg. p0roniony pomysl, zwlaszcza z tylu gdzie m3 ma 4 rury wydechowe bardziej po srodku <bmw_4>

Oj,ENzo nie irytuj sie.Jak chcesz to sobie mozesz zrobic bardziej po srodku a tam sie wklei zaslepke i bedzie git. :mrgreen:

Enzo 
335i E30 D-Project

Wysłany: 26 Sierpień 08, 14:18   

To tylko moje zdanie...

Ja bym proponowal jeszcze zrobic forme z laminatu silnika M3 i ja nalozyc, wtedy mozna bezstresowo maske otworzyc :lol:

TDSerek 
ALLEGRO MASTER

Mój samochód:: BMW 325TDS
Wysłany: 26 Sierpień 08, 14:53   

to plastik czy zywica?

i czemu napisane jest klapa csl ja tu jej nie widze?

Tomski 
Przyjaciel Klubu

Wysłany: 26 Sierpień 08, 22:14   

Enzo napisał/a:
To tylko moje zdanie...

Ja bym proponowal jeszcze zrobic forme z laminatu silnika M3 i ja nalozyc, wtedy mozna bezstresowo maske otworzyc :lol:

:lol: <bmw_2>

maxton 

Wysłany: 8 Wrzesień 08, 12:50   Kolejne fotki BMW e46 + klapa CSL

Witam

Przesyłam zdjecia pomalowanej bmw e46 naszej produkcji a-la e46 M3.

I jeszcze jedno:
Kolego od silnika M3 z laminatu , jesli jest to twoim marzeniem my spełniamy marzenia. Wyprodukujemy specjalnie dla ciebie taki slinik i bedziesz paradował bo wioseczce ciesząć oczy mieszkańców !
Zazwyczaj takim klientom jak Ty proponujemy za dużo mniejsze pieniądze niz bodykit zainwestowanie z chromowaną wypukła naklejkę M3

z poważaniem dla ciebie kazdy ma swoje zdanie wiec <bmw_2>

pozdrawiam

TDSerek 
ALLEGRO MASTER

Mój samochód:: BMW 325TDS
Wysłany: 8 Wrzesień 08, 12:54   

to jest laminat czy abs ....w kolorze ladnie:D

maxton 

Wysłany: 8 Wrzesień 08, 12:55   

Witam

Jeszcze co do rur. Jak wiadomo BMW e46 M3 ma rury po srodku, z tego wzgledu zderzak ma demontowalną tylnią dokładkę. My produkujemy 2 rodzaje tych dokładek 1. replika M3 z rurami na srodku lub 2. czyli dokłądka ze zdjec z rura po lewej stronie.

pozdrawiam Piotrek

[ Dodano: 8 Wrzesień 08, 12:56 ]
W tym momencie jest to laminat lecz planujemy w najblizszym czasie produkcje ABS, narazie jednak produkty sa dostepne z Laminatu.

Enzo 
335i E30 D-Project

Wysłany: 8 Wrzesień 08, 14:07   Re: Kolejne fotki BMW e46 + klapa CSL

maxton napisał/a:
Witam

Przesyłam zdjecia pomalowanej bmw e46 naszej produkcji a-la e46 M3.

I jeszcze jedno:
Kolego od silnika M3 z laminatu , jesli jest to twoim marzeniem my spełniamy marzenia. Wyprodukujemy specjalnie dla ciebie taki slinik i bedziesz paradował bo wioseczce ciesząć oczy mieszkańców !
Zazwyczaj takim klientom jak Ty proponujemy za dużo mniejsze pieniądze niz bodykit zainwestowanie z chromowaną wypukła naklejkę M3

z poważaniem dla ciebie kazdy ma swoje zdanie wiec <bmw_2>

Tacy klienci jak ja na pewno do ciebie nie trafia.
A tekst z wioska mozesz zachowac dla siebie

maxton 

Wysłany: 8 Wrzesień 08, 14:49   

Kolego pisze do Ciebie uprzejmie a ty sie denerwujesz przeciez ci podałem <bmw_2> .
A z tymi klientami to racja bo nie mam w swojej ofercie naklejki chromowanej M3 :)

pozdrawiam ciebie i zycze ci nowszej Bemki z fabrycznie montowanym silnikiem 3,5l i oczywiście z orginalnym pakietem nie repliką:) :D

Enzo 
335i E30 D-Project

Wysłany: 8 Wrzesień 08, 16:30   

maxton napisał/a:
Kolego pisze do Ciebie uprzejmie a ty sie denerwujesz przeciez ci podałem <bmw_2> .
A z tymi klientami to racja bo nie mam w swojej ofercie naklejki chromowanej M3 :)

pozdrawiam ciebie i zycze ci nowszej Bemki z fabrycznie montowanym silnikiem 3,5l i oczywiście z orginalnym pakietem nie repliką:) :D

Tak, tak, z ta wioska to bylo bardzo upzrejme :roll:
I widze dalej ciagniesz... W tym problem, ze nowe auta sa ceizkie i sie psuja, nienadaja sie zbytnio do sportu :roll:

Z tym pakietem to akurat ci sie nie udalo bo mam oryginalnego M-techa, w pzreciwienstwie do twoich laminatow :lol:

Tomski 
Przyjaciel Klubu

Wysłany: 8 Wrzesień 08, 22:59   

Wyglada ladnie.Zreszta na zdjeciach zawsze jest ladnie,lecz jesli wszystko jest dobrze spasowane to dla mnie bomba.
ps. ja kupilem do siebie dokladke zderzaka ale musialem sie troche napocic zeby ja dopasowac do orginalu.
Widzialem ze maxton robi kompletny body kit,a czy robi dokladki do przednich i tylnych zderzakow?

maxton 

Wysłany: 9 Wrzesień 08, 12:34   

niestety firma nie produkuje dokladek zderzaków , jestesmy zainteresowani ale dorobieniem zderzaków do sedana e46.

mat 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: m50tub25 e34touring
Wysłany: 9 Wrzesień 08, 17:36   

wygląda to nawet nawet, co prawa kto siedzi trochę w temacie wie ,ze to nie m3 chociażby jeżeli chodzi o wydech, ale jeżeli ktoś chce poprostu mieć pakiet stylizacyjny to w porządku, ciekaw jestem natomiast jak z wytrzymałością tych komponentów.

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34, E36 2.0i,jest 2.5TDI A6
Wysłany: 11 Wrzesień 08, 22:51   

Troche czasu i nerwów straciłem montując zderzaki i różne spojlery z laminatu,więc nie polecam,to NIGDY nie pasuje tak jak powinno. Wyciągają to za wcześnie z formy,albo maja jakąś kiepską formę i zderzak odstaje od auta. Może jesteście jakimś wyjątkiem,ale prawie 4 lata malowałem auta w Polsce i NIGDY żaden laminat nie pasował do budy. Do tego wytrzymałość tego materiału=porażka. P.S. Enzo ma jeden z ostatnich porządnych motorów. Dobre auta i motory przestali produkować ok.95roku.

SataN 
dark side

Mój samochód:: E36 M52B28
Wysłany: 13 Wrzesień 08, 08:57   

E34-Patryk napisał/a:
Troche czasu i nerwów straciłem montując zderzaki i różne spojlery z laminatu,więc nie polecam,to NIGDY nie pasuje tak jak powinno. Wyciągają to za wcześnie z formy,albo maja jakąś kiepską formę i zderzak odstaje od auta. Może jesteście jakimś wyjątkiem,ale prawie 4 lata malowałem auta w Polsce i NIGDY żaden laminat nie pasował do budy. Do tego wytrzymałość tego materiału=porażka. P.S. Enzo ma jeden z ostatnich porządnych motorów. Dobre auta i motory przestali produkować ok.95roku.

Zgadzam się w 100% :) To nigdy nie pasuje tak jak powinno, zawsze wszystko szybko się kruszy od byle puknięcia, lakier odpada od kamieni, jest naprężone nienaturalnie i pracuje zupełnie inaczej niż "giętki" zderzak z abs.

Co do spasowania takich elementów... też ilekroć miałem w łapach gotowe, to NIGDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY nie pasowały, zawsze trzeba było rzeźbić w g......

Pasowały natomiast jeden jedyny raz... jak robiliśmy z kolegą sami indywidualnie, od podstaw do danego modelu auta. O dziwo po dzwonie i sprzedaży części.... pasowały też do innego.... bliźniaczego.

Co do wytrzymałości tych elementów - kiedy robiliśmy je nie dla kasy... i nie żałowaliśmy żywicy i włókna.. - nie odkształcały się i były wytrzymałe :) Nie mniej jednak - ręczna robota, jedyne egzemplarze.... nie były nigdy ideałem ;) były niesymetryczne odchyłki, szczególnie, że przy produkcji tego piwa poszło nie mało.... :)

[ Dodano: 13 Wrzesień 08, 09:03 ]
maxton napisał/a:

Zainteresowanych kompletem proszę o kontakt:
510076103 lub piotrkardas@maxtondesign.eu

pozdrawiam

Czy dajesz gwarancję na to, że:

1- nie trzeba będzie ciąć i lepić, żeby pasowało ?
2- elementy nie będą się odkształcać i nie będą się na nich pojawiać zapadliska, a po polakierowaniu nie będą "pływać" ? (efekt widoczny na tylnej klapie e46 :D )
3- czy elementy są przygotowane do lakierowania ?

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

Odpowiedz do tematu