Wysłany: 5 Wrzesień 07, 16:25 [ZRÓB TO SAM] Malowanie wkazówek na czerwono - E30
Opiszę tutaj jak pomalowac wskazówki w zwykłym E30, aby wyglądały jak w M3 E30
wiec:
1) tzreba wykręcic licznik z deski rozdzielczej (nie bede sie rozpisywac jak to zrobic, a podam linka tutaj: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=11421)
2) Trzeba odzielic czesc z szybka od reszty zegarow - w tym celu trzeba odkrecic 11 srobek
3)Mamy juz oddzielone zegary, teraz tzreba pomalowac.
Ja uzylem specjalnego markera permanentnego, szybkoschnącego
3) malujemy
4) Czekamy az wyschnie i skrecamy zegary, oto efekt
Sorki za jakosc zdjec, efekt jest powalajacy, nawet na polce w pokoju a co dopiero w aucie
Ostatnio zmieniony przez Enzo 5 Wrzesień 07, 16:26, w całości zmieniany 1 raz
ja tez pomysle ale ostatnio mialem problem z wyciagnieciem licznika i dalem sobie spokuj, a swoja droga w kazdej e36 jest mozliwosc regulowania kierownicy w dol i w gore?
_________________ "Gdyby Bog popieral przedni naped chodzilibysmy na rekach"
ja tez pomysle ale ostatnio mialem problem z wyciagnieciem licznika i dalem sobie spokuj, a swoja droga w kazdej e36 jest mozliwosc regulowania kierownicy w dol i w gore?
mam na kolumnie pod kierownica prostokatna dziurke i takie metalowe cos nie wiem co ciagne za to z kazdej strony ale nic to bedzie to ? po czym poznac czy sie ma a jesli sie nie ma to jak wyciagnac ten licznik
_________________ "Gdyby Bog popieral przedni naped chodzilibysmy na rekach"
Ostatnio zmieniony przez maximus 7 Wrzesień 07, 09:57, w całości zmieniany 1 raz
Oj E36 znowu się tak bardzo nie różni - po prostu nie musisz odkręcac śrub od spodu - samo koło kierownicy i chyba dwie śruby od licznika - no chyba, że się ma regulację kolumny kier.
Jest też realoem pomocy naukowych jest wystarczająca ilośc
W e36 zegary wychodza latwiej, przynajmniej ja tak odczulem. Masz tylko dwie srubki trzymajace zegary od gory. Wiem, ze duza roznice robie jak sie kierownice po prostu wyciagnie. Wiem, ze ze sciagnieta kiere wlozenie zegarow potrwalo doslownie kilka minut. A to jest nic w porownaniu jak robilem to w e30 i jak wyciagalem teraz, przy zalozonej kierownicy..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum