lapa
Mój samochód:: e 39 523 sedan 1997 rok
Wysłany: 28 Październik 09, 13:10 e 39
Witam
Sporadycznie tu pisuje ale mam nadzieję, że formułowicze trochę mi pomogą Mam zamiar kupi model e 39 (rok 2002, 2003) może ktoś z formułowiczów coś powiedzieć mi na jego temat, czekam na wszystkie sugestie ? dobry wybór , ewentualnie na co zwrócić uwagę przy kupnie.
Interesuje mnie wersja kombi a upatrzony silnik to 3 litrowy disel - jak z żywotnością tego silnika (ciężko dostać coś poniżej 200 tyś km przebiegu), a może benzyna ?
i jeszcze jedno jak myślicie szukać w Polsce, czy zdecydować się na przywiezienie np od Niemców ( z tego co wiem to ceny podobne, ale autko może być w lepszym stanie )
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i sugestie
_________________ było e36 compact, jest e 39 - nareszcie
+ e36 żony
Witam kolego, mam e39 w kombi z roku 1999 przed liftem, motor 2,0 benzyna + LPG. Mam go niecałe 2 miesiące, zrobione jakieś 1500 km - w sumie niedużo. Przez ten czas nic się nie działo, jeździ się bardzo przyjemnie. Jeśli chodzi o silnik to 3,0 w dieslu jest bardzo dobrą jednostką napędową, a jeśli zdecydował byś się na benzynę to polecam coś więcej niż 2,0 bo w tej budzie 150 KM to za mało.
silnik bdb , jeżeli trafisz na zadbany egzemplarz będziesz bardzo zadowolony. To są ostatnie wypusty i choroby wieku dziecięcego nie dotyczą już auta ,które poszukujesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum