nie przejdzie ten podatek, a to dlatego ze będzie bardziej naliczany dla emisji spalin niz rocznika, a żeby określić emisje spalin trzeba będzie jechać na stacje diagnostyczna, a wiadomo jak to się u Nas w klaru robi, wyjdzie na to że 80% etrzydziestek będzie spełniała co najmniej Euro4
Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 22 Kwiecień 09, 11:18
To co piszesz Kosa jest bardzo prawdopodobne. U nas to takie zmiany wymusi tylko UNIA i to pod przymusem (a że Polak nie głupi to powie pewnie OK, ale coś za coś... ) i będzie nie najgorzej Ale trzeba pamiętać, że u nas tez kiedyś te normy pójdą w górę i będzie trzeba sobie jakoś z tym poradzić).
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
teraz będą wszystkich straszyć, ale potem wyjdzie dobry wujek donald, powie, że się nie zgadza i wszystkich uratuje, a potem wdzięczny naród wybierze go na prezydenta
Heh 10/10 tez mi sie wydaje ze premier nas uratuje od tej niesprawiedliwości
OK, jak juz wspominaliscie. W niemczech taki podatek istnieje, ale a Niemczech sa troszeczke inne realia. Nie mowie juz o tym, ze maja wrecz doskonale drogi i obwodnice co zdecydowanie upieknia zycie kierowcom (przynajmniej widza na co kasa tam idzie), ale tam zarabiaja znacznie wiecej niz u nas. Tutaj malo, ze czlowiek czasami walczy zeby wyrobic do pierwszego nastepnego miesiaca, to mu jeszcze podatejk dowalaja, zeby sie upewnic zeby napewno nie wyrobil..
Wysłany: 22 Kwiecień 09, 15:43
No nie ma co porównywać, Polska a Niemcy... jeszcze długo to nam zajmie zanim będzie tak dobrze.
Tylko, że Polski rząd coś pomylił bo chce wprowadzać przepisy takie jak obowiązują w innych krajach Unii, a chyba zapomnieli że samo wprowadzenie nic nie da a nawet może pogorszyć naszą sytuacje (teoria a praktyka to dwie różne rzeczy).
Chyba kraj jest po to by dobrze się żyło a rząd by w tym pomagać... u nas jest inaczej bo tylko same afery i problemy przez tych ku*** ehhh oby nadeszły lepsze czasy dla nas.
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
Nie wiem Kosa, za co darzysz ich szacunkiem, po czym stwierdzasz że kombinują ....
W sumie nie wazne kto siedzi na górze , skoro efekt ich "cieżkiej pracy" to wyciąganie
kasiory z naszej kieszeni , w sumie kazda opcja juz rządziła i co jest podobnie za kazdym
razem czyli na początku pieknie mydlimy oczka zeby nas wybrali a potem i tak robimy
to samo co poprzednicy ... niestety u nas długo się jeszcze nic nie zmieni póki dalej
bedziemy głosowali na partie a nie na pojedynczych ludzi (okręgi jedno-mandatowe)
Wysłany: 23 Kwiecień 09, 00:33
Koledzy zawsze jest mydlenie oczy i obiecanki cacanki... Ja już się do tego przyzwyczaiłem, ale liczę na jakiś CUD (bo chyba tylko tak mogę to nazwać), że coś się poprawi. Starzy wyjadacze odejdą i wejdą nowi - normalni ludzie którzy wybierają politykę (rządzenie) nie dla kasy i rozgłosu a poprawy życia w kraju
Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 23 Kwiecień 09, 00:35
Nie rozumiem, kto ma płacić ten podatek, ci którzy dopiero przywiozą auta z zagranicy czy ogólnie wszyscy nawet ci którzy zapłacili już kiedyś akcyzę . Osobiście wole swoje "STARE" e32 niż jakąś nowa blaszankę i jak będę musiał to zapłacę te 3000 tys. tym żydowskim kur.... z zadu.
_________________ BMW 735iA E32 1991r i BMW 735iA E32 1992r bez LPG
Pozdrawiam
[ Dodano: 23 Kwiecień 09, 07:01 ] Predator, z tego co wczoraj slyszalem w tv, to osoby ktore zaplacily juz akcyze dostana znaczacy upust, ile nie wiadomo
Koledzy zawsze jest mydlenie oczy i obiecanki cacanki... Ja już się do tego przyzwyczaiłem, ale liczę na jakiś CUD (bo chyba tylko tak mogę to nazwać), że coś się poprawi. Starzy wyjadacze odejdą i wejdą nowi - normalni ludzie którzy wybierają politykę (rządzenie) nie dla kasy i rozgłosu a poprawy życia w kraju
Zgadzam sie, zawsze jest mydlenie oczu i tyle., przeciez jakos rzeba glosy zdobyc. Tak jak mowisz AWV, odejda starzy i wejda nowi. Problem w tym, ze jak wchodza ci nowi, niech nawet maja najszczersze checi, jak wejda w towarzystwo gdzie kazdy kreci i kombinuje to trzeba miec naprawde mocny charakter zeby tym calym g...em nie "przesiaknac". Owszem, wierze, ze predzej czy pozniej kombinatorzy zaczna powoli odchodzic i powoli zaczna rzadzic ludzie ktiorzy naprawde chca wprowadzic jakies dobre zmiany, "aby zylo sie lepiej" ale niestety predko to nie nadejdzie. Heeeeeeeeej. A moze zalozymy wlasna partie polityczna? MKMB?TNPPIT (Maxbimmer Klub Masz Beemke ?To Nie Placisz Podatkow iTyle - to by dopiero spowodowalo ze ludzie docenia te marke, hehe) Obwodnica Wroclawia bedzie zakonczona w 2010 roku
A wystarczy zaostrzyć kary, wzmóc kontrole na stacjach diagnostycznych a cała sprawa zostanie rozwiązana. Bo chyba każdy wolałby wydać np raz na 5 lat 3000 zł na remont np. silnika, bo nie dostanie pieczątki do dowodu rejestracyjnego, niż 3000 co rok Państwu, z czego jak znam życie nigdy więcej nie skorzysta.
[ Dodano: 23 Kwiecień 09, 07:01 ] Predator, z tego co wczoraj slyszalem w tv, to osoby ktore zaplacily juz akcyze dostana znaczacy upust, ile nie wiadomo
A całkiem przyzwoity kawałek;]... A i text realny ;]
_________________ 3 litery jedna miłość - BMW
Burn
My
Wheels
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum