Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Trochę pana poniosło...
Autor Wiadomość
Forest 
Klubowicz
Sebastian

Mój samochód:: BMW e-46 330d 213 KM/467 Nm MPakiet 2000 r.
Wysłany: 13 Lipiec 09, 16:05   Trochę pana poniosło...

Chyba przegiął z prędkością w terenie zabudowanym...

http://www.smog.pl/wideo/...comment_2204056

Moje BMW http://www.forum.maxbimme...e46-vt11290.htm

AWV 

Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 13 Lipiec 09, 17:00   

Na szczęście wyszedł z opresji - kierowca idiota... !
Ostatnio zmieniony przez AWV 13 Lipiec 09, 23:48, w całości zmieniany 1 raz  

Tomski 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: Audi A6 1.8T
Wysłany: 13 Lipiec 09, 18:04   

To ku.. ididoci!driftowac scania i to jeszcze miedzy budynkami?

Forest 
Klubowicz
Sebastian

Wysłany: 13 Lipiec 09, 18:07   

To droga ze Środy Śląskiej w stronę autostrady na Wrocław.Na 100 % bo jeździłem tamtędy kilka lat i znam ja jak własną kieszeń.Koleś leciał obok przystanku PKS,kościoła i sklepu.Dobrze,że nikomu nic nie zrobił...

tazunio 
przyjaciel forum ;)

Mój samochód:: E30 318i Cabrio [shadowline]
Wysłany: 13 Lipiec 09, 18:12   

poważni kierowcy opuścili kraj, na ich miejsce wskoczyła nowa ekipa "czubków"....
niepoważni ludzie mam nadzieję, że za następnym zakrętem roztrzaskał się na drzewie <bmw_4> :evil:
https://ssl.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3879488
***Sprzedam felgi aluminiowe do e30 widoczne w podpisie ;)

el_banano 
Klubowicz
Poprostu BANAN

Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 13 Lipiec 09, 18:27   

masakra....
idioci....
szkoda słów, naszczęście nic nikomu sie nie stało, jak by tak wpadł w przystank czy dom..... a widać że ich tam wiecej jedzie. <bmw_4>

Spike90 
BMW LoVeR

Mój samochód:: BMW E46 Coupe
Wysłany: 13 Lipiec 09, 20:53   

tazunio napisał/a:
poważni kierowcy opuścili kraj, na ich miejsce wskoczyła nowa ekipa "czubków"....
niepoważni ludzie mam nadzieję, że za następnym zakrętem roztrzaskał się na drzewie <bmw_4> :evil:

właśnie - oby na drzewie, a nie na Tico z 4 osobami na pokładzie.

By the way, takie filmiki utwierdzają mnie w przekonaniu, że ludzie którzy winni być elitą na drodze, są skończonymi kretynami ( 75% przypadków)

R6
Ostatnio zmieniony przez Spike90 13 Lipiec 09, 20:54, w całości zmieniany 1 raz  

woz 
Klubowicz
sweet sound of V8

Mój samochód:: e34 530 Touring
Wysłany: 20 Lipiec 09, 16:23   

Ja p^%$#@ole. Zabrac takiemu kretynowi prawko na dozywocie. A ciekawe czy policja nie bylaby w stanie dojsc do tego kto to jest? Marka jest (przez wydzial komunikacji), twarz jest. Powinni puscic film w wiadomosciach i info, ze zaplaca np 1000zl komukolwiek, ktory (anonimowo oczywiscie, nikt by sie nie dowiedzial) by wskazal dane kierowcy kretyna. Mysle, ze chetny by sie znalazl... <bmw_4> <bmw_4>

[ Dodano: 20 Lipiec 09, 16:24 ]
...a to ci pomysl :twisted: :twisted:

kazas4 

Mój samochód:: E46 320d Touring 2001r
Wysłany: 20 Lipiec 09, 17:22   

sam od niedawna pracuje jako kierowca auta ciężarowego i naprawdę na Polskich drogach pełno jest takich pajaców,zarówno w osobówkach jak i w autach ciężarowych!!!!

Lucius 
Śląsk,Wisełka,Lechia

Mój samochód:: 325i Vanos , 520i Vanos
Wysłany: 21 Lipiec 09, 03:17   

Od kiedy to posiadacze BMW tak się spinają za odrobinę poślizgu , taką ciężarówką ze względu na moc i elektronikę jest o wiele łatwiej kontrolować uślizg a dla doświadczonego szofera to jak pierdnąć . Prawo jazdy zabierać , policję nasyłać , nagrody wyznaczać ??? A za co ? Tam nikogo nie było , dobra widoczność na wyjście z zakrętu , auto jest pod kontrolą to o co biega ? Jeśli ktoś jest naiwny i myśli że go tak poniosło samo z siebie to gratuluje wyobraźni i współczuje bo jazda po polskich drogach dla takiego człowieka to musi być traumatyczne przeżycie :shock:

woz 
Klubowicz
sweet sound of V8

Wysłany: 21 Lipiec 09, 07:31   

Auto jest pod kontrola?? Ze co???? A myslisz, ze kierujac ciezarowke stopami siedzac z tylu za fotelem kierowcy koles ma kontrole nad kilku tonowym pojazdem? A niech mu wyjedzie jakis samochod to napewno zachamuje, tylko nie wiem czym...

Forest 
Klubowicz
Sebastian

Wysłany: 21 Lipiec 09, 07:38   

Lucius napisał/a:
Od kiedy to posiadacze BMW tak się spinają za odrobinę poślizgu , taką ciężarówką ze względu na moc i elektronikę jest o wiele łatwiej kontrolować uślizg a dla doświadczonego szofera to jak pierdnąć . Prawo jazdy zabierać , policję nasyłać , nagrody wyznaczać ??? A za co ? Tam nikogo nie było , dobra widoczność na wyjście z zakrętu , auto jest pod kontrolą to o co biega ? Jeśli ktoś jest naiwny i myśli że go tak poniosło samo z siebie to gratuluje wyobraźni i współczuje bo jazda po polskich drogach dla takiego człowieka to musi być traumatyczne przeżycie :shock:

Dlaczego zakładasz,że chodzi tu o doświadczonego kierowcę?Może to łeb który siedzi za kółkiem od 2 miesięcy.Zresztą patrząc jak zapierd... przez wioskę - musi być łbem.Jechałeś kiedyś tamtą trasa?Jeśli tam jest dobra widoczność na wyjściu z zakrętu to gratuluję wyobraźni ale Tobie...Co innego odrobina poslizgu na płycie lotniska a co innego w obszarze zabudowanym gdzie,szczególnie w wypadku wioski,sporo osób chodzi poboczem,nie wspominając już o rowerzystach jadących "pod wpływem"...

woz 
Klubowicz
sweet sound of V8

Wysłany: 21 Lipiec 09, 07:49   

....albo Mam chodzacych z dziecmi. W zyciu nie pomyslalbym, ze ktos usprawiedliwialby takie zachowanie..

Lucius 
Śląsk,Wisełka,Lechia

Wysłany: 21 Lipiec 09, 11:28   

Jechałem tamtą trasą wiele razy na Plusa w Kątach i wiem jaka tam jest widoczność , napisałem wyraźnie że nikogo tam nie było więc sobie gość pojechał szeroko , mamy chodzące z dziećmi , ksiądz proboszcz , dzielnicowy z Zebrzydowej , każdy może tam być ale jak nikogo nie ma to o w czym problem .
Usprawiedliwiam to bo sam jeżdżę ciężarówkami od dziesięciu lat i wiem że to dziecinnie proste , jeżeli wydaje wam się to jakimś niesamowitym wyczynem wołającym o pomstę do nieba to chyba za dużo nie jeździcie , gorsze rzeczy robią kierowcy autobusów z całym garbem ludzi na pokładzie a każdy tylko w głowę się puka i mówi "Ci to zapi&^%$$" , nikomu nie przychodzi do głowy milicji wzywać i prawo jazdy zabierać , prawda ?
A tutaj filmik stary jak świat na którym tak na prawdę to nic nie ma a wszyscy się zagotowali , ja se nie wyobrażam , a czy ty widziałeś , jak tak można , prawko zabrać , policję nasłać , ekskomunikę zrobić , itd...

Spike90 
BMW LoVeR

Mój samochód:: BMW E46 Coupe
Wysłany: 21 Lipiec 09, 11:43   

Lucius, sam prowadzisz ciężarówkę-to wg Ciebie jako kierowcy jest to zachowanie nie stwarzające żadnego niebezpieczeństwa na drodze?Jeśli tak no to faktycznie nie ma o czym mówić, bo wg mnie i kilku innych osób jazda w takich warunkach w terenie zabudowanym etc. jest czystym kretynizmem. To że na drogach w Polsce jest jak jest to jedno, ale weź pod uwagę, iż ciężarówka nie zatrzyma się tak szybko jak osobówka, a po drugie ( takie mam wyobrażenie ) jeśli ktoś jest profesjonalistą(zawodowym kierowcą) to powinnien wykonywać swoją pracę z należytą starannością i odpowiedzialnością i dawać przykład innym prawidłowgo kierowania pojazdem - nieważne czy TIRem (skrót myślowy) czy przysłowiowym TICO.
Kontrolowanie ciężarówki to banał ? Hmmm...To kontrolowanie M6 to musi być zabawa dla dzieci ze żłobka. Idąc tą drogą dojdziemy do tego że każdy kto wg swojego mniemania potrafi kontrolować poślizg niech wchodzi w każdy zakręt bokiem, a co. Zabić muchę boczną szybą to jest coś. A jak jednak nie uda się skontrolować poślizgu i gość władował by się w chałupę do kuchni np ... takie rzeczy zdarzają się nader często, to co...?

Gdyby jednak doszło do wypadku - po takich akcjach - też byś to usprawiedliwiał? Pytam z ciekawości jak to widzą kierowcy ciężarówek.

R6
Ostatnio zmieniony przez Spike90 21 Lipiec 09, 11:48, w całości zmieniany 1 raz  

woz 
Klubowicz
sweet sound of V8

Wysłany: 21 Lipiec 09, 13:44   

Sorry Panowie, Wy tu piszecie ze leci bokiem i troche zglupialem. Za pierwszym razem jak otwiorzylem linka to nie wyskoczyl mi ten film o ktorym piszecie, tylko ten byl obok i myslalem, ze o nim mowa:

http://www.smog.pl/wideo/...r_a_przesadzil/

I jak Lucius, czy wg Ciebie ten koles tez w pelni kontroluje ciezarowke?

Ale udalo mi sie obejrzec ten film o ktorym gadka i podtrzymuje, zbytnio madre to nie jest..

bartez 

Mój samochód:: BMW E36 CABRIO 1.8i
Wysłany: 21 Lipiec 09, 15:45   

patrzcie lepiej na to !!! to jest przegiecie!! a nie lekki drift, gdzie nikogo nie ma!! porowniajcie zagrozenia, a dopiero potem piszcze !!
http://www.joemonster.org..._kierowcy_TIRow

ten tez jest dobry :D

http://www.joemonster.org...ustepowac_drogi

ten MISTRZ SWIATA!! JEGO NIC NIE POBIJE !! HAHA

http://www.youtube.com/wa...feature=related
Ostatnio zmieniony przez bartez 21 Lipiec 09, 15:50, w całości zmieniany 2 razy  

AWV 

Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 21 Lipiec 09, 16:01   

bartez napisał/a:
patrzcie lepiej na to !!! to jest przegiecie!! a nie lekki drift, gdzie nikogo nie ma!! porowniajcie zagrozenia, a dopiero potem piszcze !!
http://www.joemonster.org..._kierowcy_TIRow

Co za manewry, japie*** ! Totalne przegięcie i szczyt głupoty. Ten ostatnio (żółty) tir to nic w porównaniu z tym kolesiem co pojechał pod prąd lewym pasem :shock:

bartez napisał/a:
ten tez jest dobry :D

http://www.joemonster.org...ustepowac_drogi

Ten filmik wydaje mi się, że już był komentowany przez kiedyś.

Lucius 
Śląsk,Wisełka,Lechia

Wysłany: 22 Lipiec 09, 03:58   

woz napisał/a:

Ten to faktycznie pajac zgadzam się w 100% tylko ja nie o tym filmie mówiłem !

A co do jazdy uślizgiem Scanią to twierdzę że jeżeli ktoś jest w stanie zrobić swobodnie taki numer to w sytuacji zagrożenia gdy uślizg sam wystąpi zachowa się lepiej niż ktoś kto zawsze rączki za dziesięć druga trzyma i boi się wszystkiego !

Mówiąc o zawracaniu na autostradzie i śmiganiu pod prąd to czemu nie zastanawiacie się dlaczego to robili zamiast nazywać to totalnym przegięciem . Gdyby kogoś interesowało to sprawa ma się w Serbii , ktoś podpie&^%$ znaki informujące o zniszczonym moście na tej drodze i kierowcy ciężarówek wjeżdżali bez możliwości dalszej jazdy na wprost ! Ale na dobrą sprawę tylko gość z żółtego Aktrosa zachował się w miarę spokojnie .

woz 
Klubowicz
sweet sound of V8

Wysłany: 22 Lipiec 09, 07:42   

Lucius napisał/a:
woz napisał/a:

Ten to faktycznie pajac zgadzam się w 100% tylko ja nie o tym filmie mówiłem !

Ja wlasnie mowilem o tym kretynie ktory siadl sobie na tylnym siedzeniu, zapalil fajke i kierowal stopami. Takiemu pajacowi to odebrac na dozywocie.
A co do scani lecacej bokiem, to jest to na takim samym poziomie jak np beemka lub inna osobowka, ktora leci bokiem przez wioske. Nie popieram tego.

5oul 
Klubowicz

Mój samochód:: E46 325Xi 2000r
Wysłany: 22 Lipiec 09, 14:07   

Lucius napisał/a:
kto zawsze rączki za dziesięć druga trzyma

Tak jak większość kierówców WRC... Podałeś super przykład!

Lucius 
Śląsk,Wisełka,Lechia

Wysłany: 23 Lipiec 09, 03:13   

5oul napisał/a:
Lucius napisał/a:
kto zawsze rączki za dziesięć druga trzyma

Tak jak większość kierówców WRC... Podałeś super przykład!

Wydaje mi się że bardzo dobry przykład a tutaj sobie możesz zobaczyć ja się kręci kierownicą jeśli nie zrozumiałeś co miałem na myśli ...
>>>Kręcenie kierownicą<<<
Jeśli chciałeś mi pojechać to trzeba może było dać przykład F1 , tam trzymają kierownicę w jednym miejscu !

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34, E36 2.0i,jest 2.5TDI A6
Wysłany: 23 Lipiec 09, 10:24   

Myśle, że to bardzo dobry kierowca jechał tym koniem i ma pojęcie o jeżdżeniu. Jak przytrafi mu się coś takiego niechcący to będzie reagował prawidłowo, bez paniki. Jedno co mi się nie podoba to prędkość z jaką zapier... bo u mnie na mieście to samo się dzieje, fruną koledzy 90km/h spytają czy dróżka czysta i nie pomyślą, że jakaś staruszka akurat toczy się przez drogę tylko pedał w podłogę i fruną.

Visby 

Mój samochód:: BMW 325td E36
Wysłany: 29 Lipiec 09, 17:50   

Wydaje mi się że oglądał ten film :P

http://www.youtube.com/watch?v=JUMvPy0emZY

Taki ciągnik bez naczepy ma naprawdę duże kopyto.
Ostatnio zmieniony przez Visby 29 Lipiec 09, 17:51, w całości zmieniany 1 raz  

pawelorzechowski 
BLANDOR

Mój samochód:: BMW e36 318is
Wysłany: 29 Lipiec 09, 19:25   

znam tą drogę i ten zakret na prawdę fajny nie jest.

5oul 
Klubowicz

Mój samochód:: E46 325Xi 2000r
Wysłany: 30 Lipiec 09, 00:27   

Lucius, Chyba mylisz, mnie z kimś innym. Gdybym chciał Ci "pojechać" to bym zrobił to tak żebyś nie miał wątpliwości. Co do Tego, że tłumaczysz taki styl jazdy na publicznej drodze że jest cool i nic się nie dzieje to chyba nie wymaga komentarza... Zauważ, że filmik w którym pokazujesz co koleś potrafi, jest na torze a nie na drodze publicznej.

Visby napisał/a:
Wydaje mi się że oglądał ten film

http://www.youtube.com/watch?v=JUMvPy0emZY

Taki ciągnik bez naczepy ma naprawdę duże kopyto.

To też się dzieje na zamkniętym torze.

Zastanawiałeś się jakie konsekwencje może mieć jego nieodpowiedzialność i brawura?
Zastanów się co byś gościowi zrobił gdyby przez taką "zabawe" skrzywdził osobe Tobie bliską...

Visby 

Mój samochód:: BMW 325td E36
Wysłany: 30 Lipiec 09, 19:07   

Ja wcale nie pochwalam jego stylu jazdy .. już nieraz spotkałem kretyna na drodze, ale ani razu nie widziałem brawury ze strony kierowców ciężarowych .. te wszystkie filmiki o kierowcach samochodów ciężarowych mogą przerażać, ale to zaledwie 1% kierowców .. reszta z nich to normalni zawodowi kierowcy. Ja wiem, że jeśli w wypadku uczestniczy TIR to każdy powie że na pewno wina stoi po stronie ciężarówki .. tylko, że wielu kierowców nie posiada wyobraźni za kierownicą, zajeżdżając drogę, wymuszając i wyprzedzając w niebezpiecznych miejscach pojazd którego ciężar może przekraczać 30 ton. Przy takich ciężarówkach trzeba zachować ostrożność .. kierowca wszystkiego nie dopilnuje. To tak napisałem dla wyjaśnienia :) Ten kierowca ewidentnie jest winny i naraził innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo.

Odpowiedz do tematu