hahahaha... no laska mnie rozwaliła...
Nie wiem czy mój angielski jest na tyle dobry, ale tłumacząc to:
P: = pytająca
M: = Miss
P: Dlaczego według Ciebie co piąty Amerykanin nie potrafi zlokalizować Stanów Zjednoczonych na mapie świata?
M: (tłumaczenie ogólne) Ludzie w stanach nie potrafią zlokalizować USA na mapie bo są wykształceni jak w Południowej Afryce albo w Iraku. I uważam, że edukacja w USA powinna pomagać ludziom w takich miejscach jak Afyka Południowa, Irak i Azja, aby budować naszą przyszłość...
Szczerze... inteligencja tej "pani" jest na poziomie polskiego dziecka w 4 klasie podstawówki (mam nadzieję, że nie obrażam 4'to klasistów). I jeśli ona tak została "wyedukowana" w USA to ja dziękuje za taką wiedze... niech ją zachowają dla siebie...
PS mogłem nie dłosłownie przetłumaczyć lub czegoś nie zrozumieć. Jesli popełniłem takowe faux pas, to wybaczcie.
_________________ Panie władzo, ja nie jeżdże szybko, ja nisko latam.
P: Dlaczego według Ciebie co piąty Amerykanin nie potrafi zlokalizować Stanów Zjednoczonych na mapie świata?
M: (tłumaczenie ogólne) Ludzie w stanach nie potrafią zlokalizować USA na mapie bo są wykształceni jak w Południowej Afryce albo w Iraku. I uważam, że edukacja w USA powinna pomagać ludziom w takich miejscach jak Afyka Południowa, Irak i Azja, aby budować naszą przyszłość...
Pytanie jest troche kulawe , bo w sumie co by odpowiedziec gdyby ktos zapytał
ze co piąty Polak nie potrafi wskazać na mapie Polski ...
W sumie to organizatorzy + ta pani sami postrzelili się jednocześnie w lewe i prawe
kolano , oni zadając głupie pytanie , ona odpowiadając wg schematu którego
najpewniej wtłaczano jej do głowy przez pare ładnych lat
I personally belive that...
trudno nawet rozbudowac to zdanie w kontekscie tego pytania ...
Dobrze podsumował to gosc w jednym z wpisów pod filmem :
you know if i was asked such a stupid question i wouldnt also be able to give an answer.
the question was so retarded recent polls show that a fifth of americans cant locate the u.s. on a world map.
if i was asked that i would say fuck you. you try to answer that, it's the dumbest question ever,
and what do you want from a poor blond it's like splitting her brain in two with such questions. that's what i believe lol.
Wkoncu to nie są zawody BrainBench tylko wybierają Miss wiec po tej Pani raczej
nie ma co się spodziewac genialnych wypowiedzi ... swoją drogą jest ładna i niech
tak zostanie
[ Dodano: 18 Maj 09, 23:52 ]
AWV napisał/a:
Słyszałem, że w stanach ułamków uczą się w szkole średniej... u nas ten dział jest brany w podstawówce
Tak a całkami i różniczkami zajmują się doktoranci i profesorowie którym z trudnem
udało się rozpracować pierwiastki na studiach
Pytanie jest troche kulawe , bo w sumie co by odpowiedziec gdyby ktos zapytał
ze co piąty Polak nie potrafi wskazać na mapie Polski ...
Racja, pytanie jest do bani...
Mordulec napisał/a:
Wkoncu to nie są zawody BrainBench tylko wybierają Miss wiec po tej Pani raczej
nie ma co się spodziewac genialnych wypowiedzi ... swoją drogą jest ładna i niech
tak zostanie
Tez jestem tego zdania, niech zostanie ładna (przynajmniej w jej przypadku) Z drugiej strony, żyjemy w Polsce, mamy najpiękniejsze kobiety na świecie, a one wiedzą gdzie jest Polska na mapie świata. Jak dla mnie wybór jest oczywisty
_________________ Panie władzo, ja nie jeżdże szybko, ja nisko latam.
Pytanie jest: ze statystyki pokazuja, ze co piaty amerykanim nie jest w stanie wskazac ameryke na mapie, dlaczego myslisz ze tak jest?". Na chlopski rozum mozna wyklepac, ze poziom edukacji pada, albo hierarchia czy tam wartosci sie zmieniaja i ludzie bardziej sa skoncentrowani na karierze, wiec odpowiedzi moga byc rozne i nie uwazam by pytanie bylo az takie durne. Ale jest na youtube kawalek wywiadu z ta laska na jakims progranie porannym i powiedziala wprost, ze byla tak scheblowana (18 lat, pierwszy wystep przed kamera itd) ze uslyszala doslownie polowe pytania i po prostu zglupiala. Odpowiedziala na pytanie i pozniej pomyslala "dziewczyno, co ty wlasciwie przed chwila powiedzialas??" Zdarza sie, niestety nie wypowiem sie na ten temat bo nigdy nie startowalem przed kamerami w konkursie Miss
Mój samochód:: BMW E36 M43B16 Compact
Wiek: 25 Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 151 Skąd: Oława City
Wysłany: 19 Maj 09, 08:46
Jak dla mnie, to mogła by nawet nie wiedzieć jak ma na imię, byle by z łóżka nie wychodziła
A tak poważnie, to pewnie zjadł ją stres, co zresztą mówią potem w programie z linka Chociaż z tą geografią u mieszkańców USA faktycznie słabo:
http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum