Na glupote nie ma rady.
Od czasu naszego wejscia do unii rozni dziwni ludzie pozasiadali za kolkami ciezarowek.
Duzo jest wlasnie takich czubkow jak ten na filmie.
Nieraz mialem okazje stac z takimi na parkingach (bo sam tez jezdze).
To sa ludzie ktorzy w d****e byli i g***o widzieli a mysla,ze sa panami szos bo prowadza 40-sto tonowke.
1500 maskotek i swiecidelek za szyba a nie wie jak prawidlowo zabezpieczyc przewozony ladunek.
O zachowaniu kultury na drodze juz nie wspomne....
to ja na miejscu tego drugiego kolesia bym sie do niego "przytulił" tym drugim tirem
ciekawe jakby policja przyjechała do wypadku po takim zajsciu czy tez by był taki
kozaczek z gazownikiem w reku ... dostał by 3ke na zawiasie i by sie skonczyło
a jak cos miał na liczniku to moze i odsiadke by zarobił za kumulacje.
_________________ чёрный бумер e32 V8
Ostatnio zmieniony przez Mordulec 22 Marzec 09, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 22 Marzec 09, 23:04
No i bardzo milo panu pokazał, niech się uczy pokory kozak.
MORDULEC piszesz ze byś się do niego przytulił i czekał na policje a mi sie wydaje ze prędzej przytuliłbyś się do rowu i modlił żeby odjechał, bez urazy oczywiście.
_________________ BMW 735iA E32 1991r i BMW 735iA E32 1992r bez LPG
Pozdrawiam
No i bardzo milo panu pokazał, niech się uczy pokory kozak.
O czym Ty mówisz
Cymbał (z gazowym pistolecikiem) zaczyna wyprzedzac drugiego tira wiedząc ze
zaraz bedzie miał odcinke ...................... i jego manewr potrwa ładnych pare
kilometrów zanim różnicą 2kmh wiecej niz jego "przeciwnik" uda mu sie go
wyprzedzic , ale oto nasz ełgeniusz wpada na zaiste genialny pomysł oto zatrąbi
otworzy szybe i pomacha gaziorem .... i tak oto zakończy sukcesem kompletnie
kretynski manewr .........
wytłumacz mi jedno co sprawia ze popierasz zachowanie goscia którego
najprawdopodobniej nie raz juz spotkałes na drodze i wypowiedziałes w jego
strone serie epitetów #^%@%^# ^#&@^@ !@%&@*# $^@&#@* @#^&@ ,
co za **** wyprzedza ciezarówką cięzarówke np na autostradzie ... rewelacja tak sobie
jechac 80kmh i oglądac 2 tiry na lewym i prawym pasie ....
Cytat:
MORDULEC piszesz ze byś się do niego przytulił i czekał na policje a mi sie wydaje ze prędzej przytuliłbyś się do rowu i modlił żeby odjechał, bez urazy oczywiście.
Z modleniem się raczej mam nie wiele wspólnego
... odnosząc sie jeszcze do tego kolesia z gazownikiem to predzej czy pozniej
trafi na równego sobie i wtedy zaliczy zdziwko
_________________ чёрный бумер e32 V8
Ostatnio zmieniony przez Mordulec 22 Marzec 09, 23:33, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 23 Marzec 09, 00:02
Wiesz ja tam widzę sam moment kiedy jada obok siebie a znając niemiaszków ( o ile to Frycek był rzeczywiście ) i ich stosunek do polaków to sadze ze wyprzedzana ciężarówka wcześniej jechała dużo wolniej a kierowca jej zbulwersował się ze ktoś miał czelność pojechać szybciej i z tad ta sytuacja . Jeszcze jedno pytanko, skąd wiesz ze to była gazówka bo ja po tym filmie nie potrafię tego stwierdzić i przypuszczam ze nawet jeżeli mielibyśmy ja w rekach to przed wyjęciem magazynka nie można by było powiedzieć co to na prawdę jest, a może właśnie ostra? Jeżeli trafi na swego to będzie kolejny fajny filmik który z przyjemnością obejrzę. Pytasz co sprawia ze go popieram, to oczywiste, uważam ze wina leży po stronie gościa na prawym pasie.
Pozdrawiam
Predator, widze ze zabawa w mafie uliczna jeszcze sie nie znudzila...
fajnie, fajnie, tylko mialem stycznosc z takimi twardzielami, zatrzymanymi przez Policje i placzacymi (i to wcale nie przenosnia) na komisariacie...
bo jesli EGO przerasta rozmiarami pojazd jakim jedziesz to nic to dobrego nie wrozy, moze "dorosla" mlodziez polskich ulic w koncu to pojmie
A jaka to roznica czy to gazowka czy to ostra? Jezeli ostra to jeszcze wiekszy ****. Ja rozumiem, ze jezeli osoba wyprzedzana przyspiesza jak ktos go wyprzedza to jest glupkiem, ale nie jkest to absolutne zadne usprawiedliwienie zeby swiecic do niego giwera. Jak mnie akurat ktos wyprzedza i widze, ze moze sie nie zmiescic, to zwalniam zeby mu troche ulatwic sprawe, uwazam to za normalne zachowanie. Ale nie wazne czy gosc ktory jest wyprzedzany zwalnia czy nie, spluwa sie kuzwa nie swieci. Tak tworza sie sytuacje ze pozniej ludzie sie napierd*&^%ja i strzalaja do siebie jak w tych po&^%$*ych stanach np.
Wiesz ja tam widzę sam moment kiedy jada obok siebie
Ja tez to widze ...
Predator napisał/a:
sadze ze wyprzedzana ciężarówka wcześniej jechała dużo wolniej a kierowca jej zbulwersował się ze ktoś miał czelność pojechać szybciej i z tad ta sytuacja
... to juz jest Twoja interpretacja bo tego nie wiemy ...
Predator napisał/a:
Pytasz co sprawia ze go popieram, to oczywiste, uważam ze wina leży po stronie gościa na prawym pasie.
Trzeba liczyc siły na zamiary , koń mimo ze ma prawie 500KM nie jest demonem
predkosci i jesli nie ma zdjetego kagańca to nie jest zbytnio stworzony do wyprzedzania.
Po kilkunastu Twoich wypowiedziach wnioskuje ze masz totalna awersje do policji
i wszystkiego co zwiazane z porządkiem i bezpieczeństwem nie tylko na drodze ... OK Twoje prawo ...
Ale popieranie goscia który bierze sie za wyprzedzanie czegos z czym raczej bedzie
miał problem i w ramach "przyspieszenia" straszy goscia klaksonem to juz zupełnie
inna bajka ... zbytnio nie kumam co w tym fajnego ale OK również Twoje prawo ...
Mysle ze Tazunio trafnie to określił :
Cytat:
Predator, widze ze zabawa w mafie uliczna jeszcze sie nie znudzila...
fajnie, fajnie, tylko mialem stycznosc z takimi twardzielami, zatrzymanymi przez Policje i placzacymi (i to wcale nie przenosnia) na komisariacie...
bo jesli EGO przerasta rozmiarami pojazd jakim jedziesz to nic to dobrego nie wrozy, moze "dorosla" mlodziez polskich ulic w koncu to pojmie
A zwłaszcza to ...
tazunio napisał/a:
moze "dorosla" mlodziez polskich ulic w koncu to pojmie
PS a co do klamki to moja jak zawsze subiektywna ocena sytuacji
Mój samochód:: BMW e-46 330d 213 KM/467 Nm MPakiet 2000 r.
Wiek: 35 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 934 Skąd: Polkowice / Oława
Wysłany: 23 Marzec 09, 10:07
Panowie nie mozna Wam pokazywac takich filmów jak widzę.Ostro dyskutujecie.Poszukam i wkleję link do "Kubuś Puchatek i przyjaciele"...nie będzie wzbudzał tak skrajnych emocji
Panowie nie mozna Wam pokazywac takich filmów jak widzę.Ostro dyskutujecie.Poszukam i wkleję link do "Kubuś Puchatek i przyjaciele"...nie będzie wzbudzał tak skrajnych emocji
Wysłany: 24 Marzec 09, 00:39
Tazunio nie bawię się w żadną mafie uliczna, machanie klamka ani żadne takie. Mordulec piszesz o jakichś moich awersjach do policji wiec powiem ci krotko dlaczego je mam. Podczas zatrzymania do głupiej kontroli drogowej towarzysza im setki pytań a poco a gdzie i taka tam dalsza pierdolologia, oglądają dokumenty jak by pierwszy raz mieli takie papierki w rekach, graja na czas doszukują się byle pierdoły byle utrudnić ci życie, zdaje im sie ze blaszka na piersi robi z nich kogoś wyjątkowego. Wnerwia mnie to tym bardziej ze zawracają mi dupę a państwo jeszcze wypłaca im kasę z naszych podatków. Jak do policji będą zatrudniać normalnych ludzi i wywala takich co dostali sie tam rzutem na taśmę dzięki znajomościom albo nie wiedzieli co z sobą zrobić bo mieli dwie lewe ręce do roboty to w tedy ja zmienię zdanie. Ciekaw jestem Mordulec co sprawia ze ty ich tak bardzo popierasz?
Pozdrawiam
Tazunio nie bawię się w żadną mafie uliczna, machanie klamka ani żadne takie.
Z tej Twojej aprobaty dla goscia machającego klamką w ciezarówce tak mozna
wnioskowac ze podobaja Ci sie takie zachowania ...
Predator napisał/a:
Podczas zatrzymania do głupiej kontroli drogowej towarzysza im setki pytań a poco a gdzie i taka tam dalsza pierdolologia, oglądają dokumenty jak by pierwszy raz mieli takie papierki w rekach, graja na czas doszukują się byle pierdoły byle utrudnić ci życie, zdaje im sie ze blaszka na piersi robi z nich kogoś wyjątkowego.
Wiesz to jest temat rzeka , jesli ich prowokujesz to sam sobie wydłuzasz kontrole
troche kultury + sprawne okazanie dokumentów i jesli nic nie narozrabiałes na drodze
to po 5 minutach jedziesz dalej , ale jak lubisz "podyskutowac" to co poradzic ...
Predator napisał/a:
Wnerwia mnie to tym bardziej ze zawracają mi dupę a państwo jeszcze wypłaca im kasę z naszych podatków.
A tak mniej wiecej mozesz przytoczyc jaka kwota Twojego podatku idzie na policje
rocznie ?
Predator napisał/a:
Jak do policji będą zatrudniać normalnych ludzi i wywala takich co dostali sie tam rzutem na taśmę dzięki znajomościom albo nie wiedzieli co z sobą zrobić bo mieli dwie lewe ręce do roboty to w tedy ja zmienię zdanie.
Jak w kazdym zawodzie , są ludzie i taborety to raczej nigdy sie nie zmieni ,
plecaki to jeszcze inny temat , ale ktos to musi robic czy to sie podoba czy nie .
Swoją drogą bardzo uogólniasz i wrzucasz złych i dobrych do jednego worka
mimo ze to dosc niesprawiedliwe.
Z tego co piszesz to wynika ze wszyscy to banda leni którzy na codzien nic nie robia
tylko podbijaja liste obecnosci wypiją kawe i myk do domu ...
Chciałbym zobaczyc ile bys wytrzymał w kryminalce , jakby przyszło Ci np zbierac
z podłogi zwłoki 13-latki która chwile temu pijany ojciec zgwałcił i zachlastał ją
siekierą ... najwieksi twardziele którym sie wydawało ze zniosą wszystko po kilku
takich akcjach popadaja w totalny alkoholizm albo pisza o przeniesienie wiec
nie sprowadzaj roboty policjantów do funkcji drogówki z która jak piszesz masz
czasem przeboje ... moim zdaniem za byle g..... nikt sie nie przyczepia i jak jedziesz
przepisowo to nawet nie beda Cie zatrzymywac .... ale jak zwykle moja subiektywna
ocena
Predator napisał/a:
Ciekaw jestem Mordulec co sprawia ze ty ich tak bardzo popierasz?
Jak juz pisałem , są ludzie i taborety , ja akurat popieram ludzi którzy
pracują w tym zawodzie
Kosa napisał/a:
to czym u licha kierował ?? kolanami ?
Kosa to był wojownik JEDI , nie oglądałes gwiezdnych ? Siłą woli kierował
Wysłany: 24 Marzec 09, 10:16
quote]
Wiesz to jest temat rzeka , jesli ich prowokujesz to sam sobie wydłuzasz kontrole
troche kultury + sprawne okazanie dokumentów i jesli nic nie narozrabiałes na drodze
to po 5 minutach jedziesz dalej , ale jak lubisz "podyskutowac" to co poradzic ...
Z tym się akurat nie zgodzę.Wczoraj mnie zatrzymali w Oławie.Sprawdzali dokumenty (zajęło to jakieś 10 minut!!!).Następnie musiałem otworzyć bagażnik,pokazać trójkąt,apteczkę,gaśnicę,wszystko co mam w bagażniku dokłądnie obejrzeli.Następnie wszystkie schowki w aucie,wnętrze podłokietnika,miejsca pod fotalami,te przesłony przeciwsłoneczne czy jak to tam się nazywa...Mało tego.Musiałem kurw* wyjść z auta,sprawdzali co mam w kieszeniach i przetrzepali mi portfel!!!! Całe szczęście,że nie kazali mi rozbierać się na ulicy.Nie wiem czy to standardowa kontrola drogowa i zastanawiam się czy podczas takiej kontroli mogą wogóle tak dokładnie człowieka sprawdzać...A jechałem tak grzecznie,powolutku,zgodnie z przepisami.Byli zajebiście zawiedzeni,że nie miałem przy sobie koksu,LSD,heroiny,fety,extazy ani nawet głupiej trawki.Po jakichś 20-tu minutach od zatrzymania łaskawie mnie puścili.
Wracając do dyskusji Mordulca i Predatora.Panowie troszkę spokojniej.Nie wiem jaki jest sens tej dyskusji.Każdy ma prawo do własnej opinii.Jedni popierają policję,inni nie.Jedni machają pistolecikami udając gangsta,inni uważają to za naganne.Każdy odpowaida za swoje zachowanie,każdy ma inny system wartości i nie da się przeciągnąć go na swoją stronę.Więc dajcie spokój tym bezsensownym i niepotrzebnym sporom.Do niczego to nie prowadzi.Pozdrawiam
Panowie. Jedno pytanie. Czy myslicie ze zyloby sie lepiej gdybysmy zyli w Panswtei bezpolicyjnym? Sebastian, rozumiem, ze mogles sie wkurzyc ze sprawdzali dokumenty, bagaznik, trojkaty itd. Jak dokumanty sprawdzaja to nie tak ot rzucaniem okiem tylko miusza radiowo sie upewnic ze wszystko ok. Ale tak naprawde tutaj wykonywali swoja robote, czyli upewniali sie ze wszystko bylo na miejscu. Ja jak np dostaje mandat za przekroczenia predkosci, to moge sie wkurzyc. Ale nie gadam, ze to banda jelopow, ktorzy wlepili mi mandat, tylko dostalem go na wlasne zyczenie. Mysle, ze gdyby nie sprawdzali dokumentow ani trojkatow ani gasnic ani bieznika na oponach ani swiatel zeby upewnic sie ze samochod moze jezdzic, to wtedy swiadczyloby ze maja wszystko w du..ie i nie pracuja.
Wysłany: 24 Marzec 09, 12:14
Nie wkurzyłem się tym,że sprawdzali mi dokumenty i wymagane wyposażenie auta ale tym,że kontrola przeprowadzona była pod kątem posiadania narkotyków.Jasno dali mi to do zrozumienia.Więc takie traktowanie użytkownika pojazdu jak dla mnie jest czystą dyskryminacją spowodowaną tym,że jeżdzę BMW a nie Fiatem.Jak dostaję mandat za przekroczenie prędkości to nie dyskutuję.Popełniłem przewinienie,OK.Ale kontrola tego typu wybitnie mi nie odpowiada.Nie wkurzyłem się.Byłem po prostu wkurw****.Ale nie dyskutowałem,nie rzucałem się,nie marudziłem.Tak jak napisał Mordulec mają swoją robotę i muszą ją wykonywać.Nie jestem przeciwnikiem policji.Są potrzebni.Ale jak ktoś napisał w innym poście,nie wszyscy nadają się do tej pracy.Jak widzę 20-kilkuletniego żłoba w mundurze policjanta,który zachowuje się jak szeryf na swoich włościach to szlag mnie trafia.Jechałem tak jak napisałem,spokojnie,powoli,zgodnie z przepisami.No ale tablice lubińskie w Oławie,ciemne BMW z czarnymi szybami???Na bank diler który przyjechał rozprowadzić towar zalegający kilogramami cały bagażnik:evil:
Z tym się akurat nie zgodzę.Wczoraj mnie zatrzymali w Oławie.Sprawdzali dokumenty (zajęło to jakieś 10 minut!!!).Następnie musiałem otworzyć bagażnik,pokazać trójkąt,apteczkę,gaśnicę,wszystko co mam w bagażniku dokłądnie obejrzeli.Następnie wszystkie schowki w aucie,wnętrze podłokietnika,miejsca pod fotalami,te przesłony przeciwsłoneczne czy jak to tam się nazywa...Mało tego.Musiałem kurw* wyjść z auta,sprawdzali co mam w kieszeniach i przetrzepali mi portfel!!!! Całe szczęście,że nie kazali mi rozbierać się na ulicy.Nie wiem czy to standardowa kontrola drogowa i zastanawiam się czy podczas takiej kontroli mogą wogóle tak dokładnie człowieka sprawdzać...
Tak jak pisałem wczesniej są ludzie i .... raczej tego sie nie zmieni
sebastianforys napisał/a:
Wracając do dyskusji Mordulca i Predatora.Panowie troszkę spokojniej
Mysle ze zarówno Predator jak i ja jestesmy jak najbardziej spokojni
Nie wiem jaki jest sens tej dyskusji.
jaki jeste sens ?
Każdy ma prawo do własnej opinii
no własnie taki ze po to mamy forum zeby przy okazji przedstawic takich "filmików"
przedstawic posrednio swoje poglądy ot cała specyfika "forum dyskusyjnego"
Każdy odpowaida za swoje zachowanie,każdy ma inny system wartości i nie da się przeciągnąć go na swoją stronę
No i z tym sie prawie zgadzam , poza tym ze czasem da sie kogos przekonac do
swoich racji pod warunkiem ze merytorycznie potwierdzi sie swoje tezy
woz napisał/a:
Ja jak np dostaje mandat za przekroczenia predkosci, to moge sie wkurzyc. Ale nie gadam, ze to banda jelopow, ktorzy wlepili mi mandat, tylko dostalem go na wlasne zyczenie.
No i z tym sie zgodze , jak sie narozrabia na drodze to trzeba poniesc tego konsekwencje
Tak jak napisał Mordulec mają swoją robotę i muszą ją wykonywać.Nie jestem przeciwnikiem policji.Są potrzebni.Ale jak ktoś napisał w innym poście,nie wszyscy nadają się do tej pracy.
Wiec własnie , nie mozna popadac ze skrajnosci w skrajnosc bo tak :
-ktos musi wykonywac tą robote (pomijam kwestie odpowiednich kwalifikacji kandydata
-jak policja nie przeprowadza kontroli - to oznacza sie sie opierdzielają
-jak policja przeprowadza kontrole - to oznacza ze sie dopierdalają
Cóz no taka niewdzieczna robota ale ktos ją robic musi ...
Jak dostaję mandat za przekroczenie prędkości to nie dyskutuję.Popełniłem przewinienie,OK.Ale kontrola tego typu wybitnie mi nie odpowiada.Nie wkurzyłem się.Byłem po prostu wkurw****.
Ok moze i to była wpieniająca kontrola , ale własnie przy takich sytuacjach
odnajduje sie wlasnie sporo proszku a czasem nawet bonus w postaci pana z listu
gończego , mysle Sebastian , ze jak przeczytasz np taki tekst na necie ze oto np
w okolicach Oławy zatrzmano podczas rutynowej kontroli dilera to raczej jest to
pozytywny bo wiesz ze to ograniczy ilosc tego gówna na ulicy.
Co do dyskusji mojej i Predatora to kilkakrotnie "starlismy" sie na forum ale wg mnie
w merytorycznej dyskusji (ja bynajmniej niczego nie pisałem pod wpływem skrajnych
emocji) ot mamy inny pogląd na pewne sprawy i czasem sobie podyskutujemy
na ten czy inny temat ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum