Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Moja nowa BMWiczka Kombiczka : )
Autor Wiadomość
skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 10 Kwiecień 06, 21:19   

Sa gusta i gusciki ...

Narazie zostaja te fele co sa na zdjeciu , a z czasem planuje zmienic jednak piaste : ]
Jak zuzyje troche zawieche z tylu bo narazie szkoda mi wyrzucac nowe amory pneumatyczne .

A jak juz wyjezdze i beda do wymiany zmenie zawieche na 5x120 , wtedy wmontuje na pewno jakies fajne felasie :)

pozdro ...

Enzo 
335i E30 D-Project

Mój samochód:: 335i
Wysłany: 10 Kwiecień 06, 23:45   

a to oxystyle to jest trol :shock: :twisted:

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 10 Kwiecień 06, 23:52   

Enzo napisał/a:
a to oxystyle to jest trol :shock: :twisted:

Nikt inny mistrzu :wink:

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 11 Kwiecień 06, 22:50   

Dzis zalozylem sprezynki -4 -4 dosyc twarde ale nie dokonca :) i autko wydaje sie w miare przyzwoite od poczatku do konca jest na tej samej wysokosci zarazem przednie amorki poszly lekko utwardzone a tylu nie ruszalem ze wzgledu na to ze sa pneumatyczne i sa juz twarde same w sobie , wyglada Ciekawie i zarazem zmieszcza sie w sam raz felasie 16 calowe za ktorymi caly czas sie rozgladam lub szukam piast od compacta 5x120 ;)

Zastanawiam sie czy czasem nie zalozyc dokladki na przod pod zderzaczek

Dokladka

Co myslicie ?

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 11 Kwiecień 06, 23:08   

No wlasnie dlatego rozmyslam , teraz mam taka mala listwe czarna do pasa dolnego i mam przeswit taki ze nad progami policyjnymi smigam w sam raz , a co do progow itd to raczej nie musze nic zmieniac bo mam orginalne nakladki progowe . Chociaz w sumie narazie chyba sie wstrzymam z ta dokladka , bo nie mam halogensow a do e30 kupic dobre halogensy soczewkowe to minimum 250 zl a to jak narazie zdbedny wydatek bo i tak ich nie urzywam i tak .

Mam pytanko , nie wiecie czy czasem na tym szrocie kolo STANDO nie ma jakiejs rozbitej E36 ?

Bob 

Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wysłany: 11 Kwiecień 06, 23:25   

oxstylE! napisał/a:
Zastanawiam sie czy czasem nie zalozyc dokladki na przod pod zderzaczek

bierz 8)

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 19 Kwiecień 06, 01:13   

A wiec po dluzszej przerwie ...

Zdjec nie ma i nie bedzie narazie z tego wzgledu ze z wygladu nic sie nie zmienilo .

Dodam iz doszlo troche grzebania przy niej ...

Uklad hamulcowy :

Tarcze od 325i
Klocki rowniez
Do tego doszly zaciski od 325i

Narazie takowy komplecik zostaje , z tego wzgledu ze na przerabianie zawieszenia na to od E36 potrzebuje jeszcze troche czasu oraz wiecej informacji .

Zawieszenie :

Sprezyny -4 -4 ( przednie zmieniam na -6 )
Amory przod KONI zolte z regulacja twardosci , tylu nie zmienilem z tego wzgledu ze sa duzo twardsze od nowych KONI przednich ktore sa ustawione na max twardosc , nie zmienilem rowniez z tego wzgledu ze posiadam pneumatyczne zawieszenie tylne ( pod kolem zapasowym 2 buteleczki wygladajace jak duzy granat z wyjsciami i wejsciami rurek idacych do amortyzatorow SACHSA ) powiem ze niespotykana zecz w E30 , nikt o tym nie slyszal ani o tym nie wiedzial ze jest cos takiego w E30 sam musze przyznac ze nie wiedzialem ale jednak to mam i jest to orginalne ...
do tego doszla wymiana drazkow oraz innych dupereli w zawieszeniu

Silnik :

Aktualnie nic nie zostalo zmienione poza wiekszym regulatorem cisnienia paliwa i przeplywomierzem od 325i , byl rowniez CHIP , lecz niestety zle wystrojony i auto chodzilo kulawo , wiec zostal zdemontowany narazie .
Nowe swiece oczywiscie , filtr powietrza niestety narazie sama wkladka ( niedlugo plan stozka , po wymysleniu obudowy )

Wydech :

Tlumik koncowy BORLA , niedlugo wyzucenie katalizatora oraz wstawienie malego tlumika srodkowego ...

W planach na najblizsze miesiace :

Zmiana alufelg
Przyciemnienie szyb wszystkich na 60%
Jakie audio w przyszlosci
Kilka poprawek lakierniczych oraz polerowanie

Zakupienie : bloku silnika od super ETY , kolektora ssacego z wtryskami oraz przepustnica od 325i , no i cos do wystrojenia tak zwana swinia SMT6 ...

Planowana moc - 180KM Jak uzyskam to bedzie satysfakcjonujacy wynik , poniewaz jezdzilem 325i coupe , to teraz 2,0 seryjne w kombiaku jest bardzo woooooollnneee ...

Mam nadzieje ze moje plany wypala do konca lipca , jak nie niestety bede bardzo smutny .

P.s

Szukam dokladki przedniej od IS
Oraz sprzedam swoje alufelgi bez opon z awatara lub te co sa gdzies na wyzej wymienionych zdjeciach .

Kontakt na PW tylko i wylacznie .

P.s 2

Posta napisalem z ciekawosci dla fanatykow przerabiania e30 na german style oraz z nudow , wiec nie gniewajcie sie jak was zanudzilem .

A teraz dobranoc juz wszystkim :) ) <bmw_2>

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 2 Maj 06, 00:23   

Dobra , a wiec zeby nie bylo nudno dzis kupilem dokladke o ktorej marzylem :D

Czyli przod bede miec identyczny jak ta o to niemiecka niunia :

Zostalo mi teraz tylko do sprzedania swoje fele , i znalezienie BORBET "A" "16" Na 9 calowym rancie ;) , pozniejs ie go spoleruje i bedzie dobry german style :D

No i oczywiscie szybki , na ciemno delikatnie ...

Zdjecia niebawem , jak dojdzie tylko dokladeczka :mrgreen:

Bob 

Wysłany: 2 Maj 06, 00:29   

no gratuluje będzie ładnie wygladała 8)

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 2 Maj 06, 00:46   

Bob napisał/a:
no gratuluje będzie ładnie wygladała 8)

dzieki za slowa uznania bob :mrgreen:

p.s

Ile chcesz przeznaczyc na silnik do swojego mondeo , bo moge miec policyjna wersje 2,5 V6 nie dosc ze v6 to wzmocnione , bo jezdzilo na tajackim aucie ... A opowiadalem Ci jak to jezdzi :mrgreen:

Odezwij sie na PW albo gg

Mordulec 
Klubowicz
z chińskiej bajki

Mój samochód:: E30
Wysłany: 2 Maj 06, 08:07   

oxstylE! napisał/a:

... bo jezdzilo na tajackim aucie ... A opowiadalem Ci jak to jezdzi :mrgreen:

Sory ale jak to jezdzilo po tajniackiemu to niestety ale to juz nie jezdzi :lol: :lol: :lol:
widziales zeby policja sprzedawała jezdzace auta ?? co najwyzej toczące sie z fajnym
znaczkiem V6 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 2 Maj 06, 13:26   

Mordulec napisał/a:
oxstylE! napisał/a:

Sory ale jak to jezdzilo po tajniackiemu to niestety ale to juz nie jezdzi :lol: :lol: :lol:
widziales zeby policja sprzedawała jezdzace auta ?? co najwyzej toczące sie z fajnym

Nie jezdzi to twoje 316i :roll:

Wiem co mam do sprzedania , bo nie raz juz sciagalem takie czesci z Dani . A powiem inaczej sprzedawalismy cale takowe auta , policja w Dani po uszkodzonym blotniku sprzedaje juz cale auto , nie bawia sie w naprawe tego . Sa zdjecia aut do licytacji , mam tam rodzine . Wiec o gownie by mi nie wspominali a tymbardziej ja bym nie wspominal o tym komus kogo znam , to chyba logiczne prawda ? Zdziwil bys sie jak by Ci te V6 tajniackie objechalo 540i E34 , a wiem ze to objezdza bez problemu pewne srebrne 540i E34 z wroclawia dawno temu dostalo kilkra razy baty od takie V6 tajniackiego z 99r

Nawet nie wiesz jak bardzo maja te silniki poprzerabiane :)

Zreszta to nie byla informacja dla was tylko dla Boba z ktorym juz rozmawialem na gg

Moderatora prosze o wykasowanie calego tematu , zaloze nowy w ktorym nie ebdzie off topicu .

Mordulec 
Klubowicz
z chińskiej bajki

Mój samochód:: E30
Wysłany: 2 Maj 06, 16:04   

oxstylE! napisał/a:
Mordulec napisał/a:
oxstylE! napisał/a:

Nie jezdzi to twoje 316i :roll:

Wiem co mam do sprzedania , bo nie raz juz sciagalem takie czesci z Dani . A powiem inaczej sprzedawalismy cale takowe auta , policja w Dani po uszkodzonym blotniku sprzedaje juz cale auto , nie bawia sie w naprawe tego . Sa zdjecia aut do licytacji , mam tam rodzine . Wiec o gownie by mi nie wspominali a tymbardziej ja bym nie wspominal o tym komus kogo znam , to chyba logiczne prawda ? Zdziwil bys sie jak by Ci te V6 tajniackie objechalo 540i E34 , a wiem ze to objezdza bez problemu pewne srebrne 540i E34 z wroclawia dawno temu dostalo kilkra razy baty od takie V6 tajniackiego z 99r

Nawet nie wiesz jak bardzo maja te silniki poprzerabiane :)

Zreszta to nie byla informacja dla was tylko dla Boba z ktorym juz rozmawialem na gg

Moderatora prosze o wykasowanie calego tematu , zaloze nowy w ktorym nie ebdzie off topicu .

Wiesz Trolu nie wiem czemu taki agresor ci sie nagle właczył , ale nie wnikam kazdy
moze miec gorszy dzionek :lol:

Ja na swoją bume nie narzekam , przynajmniej wsiadam i jade , niektórzy nie maja tego
luksusu :lol: a ze jest to dosc mała pojemnosc to bardzo dobrze mnie to cieszy bo
mało pali a jak wiesz jestem dosc spokojnym kierowca wiec az takich zawrotnych mocy
nie potrzebuje wystarczy mi to co jest :lol: :lol: :lol: :lol:

Inna sprawa piszesz o wykasowaniu tematu ?? a to czemu niby , napisałes najpierw ze
masz jakies policyjne auto do sprzedania i brzmiało to dosc ogolnie ,ale skoro oferta byla
skierowana tylko do Boba to trzeba bylo mu to wrzucic na PW albo GG , wiec nie wiem
o co Ci chodzi ze ktos robi OFFa w Twoim temacie skoro sam zaczełes sobie
smiecić ?? :lol: :lol: :lol:

Pozdro :wink:

Moderator 
Site Admin

Wysłany: 2 Maj 06, 17:12   

oxstylE! napisał/a:

nie widzę powodu do kasowania , widziałem większe OT - MOD

łazik 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw 318 m40 nigga
Wysłany: 2 Maj 06, 18:36   

te silniki forda to może są i poprzerabiane ale co z tego jak rdza do klamek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a poza tym to po co te stresy i kłotnie? przeciez temat jest o buni trola a nie o jakiś fordach i o co tu się kłócić?.i to jeszcze o amerkańskie auto? hehe w w***** ameryke w d***** zawsze to powtarzam.nienawidze tych idiotów :mrgreen: :wink:

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 2 Maj 06, 18:56   

Do sprzedania moj kombiak

http://allegro.pl/show_item.php?item=101885613

Bob 

Wysłany: 2 Maj 06, 18:59   

łazik napisał/a:
o z tego jak rdza do klamek

zapraszam, 94rok, znajdź ognisko rdzy, a dostaniesz zgrzewke browara, jak nie to ty mi co?(możesz też sprawdzać na podwoziu)

a ten model akurat wyprodukowany jest w kolonii niemieckiej, zrobiony na europie, ze stanami nie ma nic wspólnego.

sorka za OT, bym ci coś jeszcze napisał, ale...

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 2 Maj 06, 19:00   

Bob napisał/a:

sorka za OT, bym ci coś jeszcze napisał, ale...

Nie krepuj sie ...

poza tym Mondeo potrafi mniej rdzewiec niz BMW , ale czy to wazne

Do sprzedania moj kombiak

http://allegro.pl/show_item.php?item=101885613

łazik 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw 318 m40 nigga
Wysłany: 2 Maj 06, 19:19   

no dobra może i u ciebie bob niema rdzy nic nie mówie :wink: ale u nas mam 2 fordy mondeo i niestety są zgnite nic na to nie poradze. i kupiłbym każde auto tylko nie forda,tak samo jak nie kupiłbym e36 bo mi sie niepodoba! czy to jest jakis grzech chodż jestem fanem bmw??? nie!!.
pozdro <bmw_1>
prosze o zamknięcie tematu a jak ktoś ma OT to na gg albo PW :mrgreen:

skasuj
[Usunięty]

Wysłany: 14 Maj 06, 15:29   

A wiec o to now zdjecia po poprawkach wszystkich elementow plastikowych , wszystkie atrapy lamp , nerka , oraz listwy zderzakow ...

Doszla oczywiscie dokladka przednia z modelu IS
Narazie jest jedynie zmatowana i podkladem prysnieta , jeszcze czeka ja papier scierny i ostatnia warstwa czarnego lakieru .

Male wersje zdjec :

Duza wersja zdjec :

Zdjecie nr 1

Zdjecie nr 2

Zdjecie nr 3

Zdjecie nr 4

Jeszcze czeka mnie duzo pracy , mniej iniejszym wyciac HAK ...
Wstawic auto do lakiernika , oraz na polerke :)
Kupic fele "16" Zeby nie wygladala jak czolg ...
Black Hella , oraz migacze cleary ktore leza w garazu ale nie chce mi sie ich montowac :mrgreen:

No i trzeba bedzie cos z motorkiem zrobic , pomysly sa dwa ... SWAP na M20B25 lub hybryda , nie moge sie nadal skusic na cos konkretnego ... W garazu juz lezy dol od ETY ale nie wiem czy zaczac jego remoncik na nowych podzespolach czy jednak zakupic b25 .
Nie chce wydawac wielkich sum na swapy M50B25 , bo nie widze w tym senu w moim wypadku :)

Edit :

Jutro jednak dochodzi gleba z przodu zamiast -40 bedzie -60 :D :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez skasuj 14 Maj 06, 17:37, w całości zmieniany 1 raz  

Bob 

Wysłany: 14 Maj 06, 16:13   

Ładnie zaczyna wyglądać :)
przód szczególnie 8)

maltarn 
Przyjaciel Klubu
... młody ...

Mój samochód:: będzie to BMW
Wysłany: 14 Maj 06, 17:57   

Sam wiesz co o niej myśle :mrgreen: co do silnika to powiem tylko żebyś nie swapował M20B25 :mrgreen:

Odpowiedz do tematu