Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Giełda - to jest wkurzające ;)
Autor Wiadomość
SataN 
dark side

Mój samochód:: E36 M52B28
Wysłany: 17 Wrzesień 08, 15:39   Giełda - to jest wkurzające ;)

W kwestii formalnej... dużo ludków rejestruje się tutaj tylko i wyłącznie po to, żeby sprzedać auto. Nie piszą żadnego posta, nie wrzucają żadnych informacji, nawet się nie raczą przywitać.... a wrzucają ogłoszenie sprzedam w super stanie cacy piękne za milion pięćset sto dziewięćset.

Abstrahując od cen, to moim skromnym zdaniem, jest to swego rodzaju żerowanie na użytkownikach forum. Dlaczego ? Ano dlatego, że ja np. kupując auto przeglądałem to forum (zanim kupiłem auto) i szukałem również okazji na forum - konkretniej mówiąc, chciałem kupić auto od jakiegoś forumowicza. Jestem święcie przekonany, że nie tylko ja postępowałem w ten właśnie sposób.

Teraz propozycja... może by tak ograniczyć choćby na tydzień, czy trzy dni od rejestracji dostęp do kup/sprzedaj auto ? rozwiązałoby to 90% takich ogłoszeń.

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

chiccoo 
Przyjaciel Klubu
chiccoo

Mój samochód:: Szukam
Wysłany: 17 Wrzesień 08, 19:23   

Popieram.
święte słowa.
Ostatnio zmieniony przez chiccoo 17 Wrzesień 08, 19:24, w całości zmieniany 1 raz  

Kosa 
Klubowicz

Mój samochód:: było:E30 318iA E30 320i Jest: E34 525iAT, E30 323i
Wysłany: 17 Wrzesień 08, 20:35   

mi osobiscie to nie przeszkadza, daje w dziale gielda "oznacz jako przeczytane" i mam sprawe z glowy

po drugie na pewno nie uznam kogos kto zarejestrowal sie 2 dni przed postem i napisal tylko 1 posta, za wielkiego fana marki i od takiego osobnika auta nie kupie

pozdr

mat 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: m50tub25 e34touring
Wysłany: 18 Wrzesień 08, 13:37   

hmmm ja powiem tak podzielił bym w takim razie giełdę na 2 działy dla nowych i dla :starych" userów, bo to dobrze ,że pojawia się więcej ogłoszeń, z 2giej strony warto by było wiedzieć które są sprawdzone.

banan_owiec 
BANAN owoc palmy :D

Mój samochód:: Było: e36 318is Coupe '94 / Jest: Vectra B 1.6 16V (rodziców) :P
Wysłany: 18 Wrzesień 08, 14:17   

Rozmienianie forum na drobne narobi tylko bajzlu... SataN ma rację. Ograniczenie czasowe nie pozwoli byle komu się ogłaszać... To nie Allegro ;)

borsuk 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: e36 320 coupe
Wysłany: 18 Wrzesień 08, 22:28   

widoczność dla wszystkich, dodawanie ogłoszeń sprzedam auto dopiero po tygodniu i 5 postach ?

Kri$$ 
drifter amator

Mój samochód:: e36 316 coupe
Wysłany: 25 Wrzesień 08, 21:49   

Kosa ma rację - jeśli widać że ktoś ma 1 czy 2 posty i to tylko na giełdzie, to nie jest moim zdaniem żadna reklama dla niego... w końcu jak ktoś szuka auta na forum marki, bo chciałby kupić od kogoś kto dba o auto, to nie trzeba być wybitnie bystrym, żeby się zorientować, że taki delikwent z jednym postem jest tutaj tylko w celach marketingowych...

SataN 
dark side

Mój samochód:: E36 M52B28
Wysłany: 26 Kwiecień 09, 08:39   

Kosa napisał/a:
mi osobiscie to nie przeszkadza, daje w dziale gielda "oznacz jako przeczytane" i mam sprawe z glowy

po drugie na pewno nie uznam kogos kto zarejestrowal sie 2 dni przed postem i napisal tylko 1 posta, za wielkiego fana marki i od takiego osobnika auta nie kupie

pozdr

No dobra.... nadal jestem za okrojeniem dostępu do giełdy, ale to już z zupełnie innych powodów - nie należą one do wesołych ani ciekawych.

O tym wolałbym porozmawiać prywatnie z adminem tego forum i zdecydowanie wolałbym, żeby ta rozmowa pozostała pomiędzy nami i nie wychodziła gdzieś dalej i głębiej.

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

AWV 

Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 26 Kwiecień 09, 11:04   

Moim zdaniem minimum miesiąc na forum i przynajmniej 20 postów - wtedy wiadomo czy ktoś jest tylko dla kup sprzedaj czy jest fanem BMW.

I oczywiście zero dostępu do kup sprzedaj wcześniej (tylko mogą oglądać).

Tukan 
E36 320i

Mój samochód:: BMW
Wysłany: 26 Kwiecień 09, 20:42   

Ale panowie,z drugiej strony-popatrzmy na to z punktu sprzedających. :roll:
Przecież każdy z nas sprzedając auto chce żeby jak najwięcej osób je zauważyło.Ja nie uważam że użytkownicy rejestrujący się tylko po to żeby sprzedać auto są szkodliwi,wystawiając auto na forum (a najlepiej jak jest to forum miłośników tej marki) jest szansa że komuś sie spodoba i a nóż się sprzeda ;) . bmw_beer

AWV 

Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 27 Kwiecień 09, 10:22   

Do wystawiania aut jest np. Allegro czy otomoto a u nas w dziale kup sprzedaj są auta o których coś wiadomo i nie ma ściemy...
O nowym użytkowniku co powiemy ? - że zna adres strony MAXBIMMER i nic więcej.

bartez 

Mój samochód:: BMW E36 CABRIO 1.8i
Wysłany: 27 Kwiecień 09, 14:42   

no zgadzam sie z przedmowca hehe,....nie mam konkretnego rozwiazania, ale wydaje mi sie, ze powinno sie to troszke ukrocic, moze nie jakos radykalnie, ale moze troszke utrudnic...pozdrawiam

Odpowiedz do tematu