Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Popularyzacja maxbimmera??!!
Autor Wiadomość
kaspri84 
Klubowicz

Mój samochód:: bmw E32 AC.S
Wysłany: 12 Styczeń 08, 22:50   Popularyzacja maxbimmera??!!

Wyjezdzam ,a wpadam z kolejnym durnym pomyslem!!! Ale co tam :)
A moze jakas mala zbiorka na spocie,porobic jakies najprostrze wizytowki,nawet domowej produkcji :P Zeby bylo na nich napisany nawet sam adres stronki klubowej i kazdy mialby zawsze pare sztuk.Jadąc i widząc ,a to na swiatlach,a to na parkingu jakies bmw. Dac taki swistek papieru,niech zajrzy i napewno to zaprocentuje nowymi forumowiczami i popularyzacją klubu. Wiele osob posiadających bmki nawet nie ma pojecia o istnieniu maxbimmera.

A zainspirowalo mnie do tego pomyslu pewna historia ktora miala niedawno miejsce-
Wychodze sobie z pieskiem,patrze a stoji E36 zaparkowana kolo mojej ,a dwaj goscie ewidentnie są zainteresowani moim autkiem,podchodze z pod byka i pytam kulturalnie
Czy cos im k**** nie pasuje z moim bmw(mysle sobie blachy spisują,czy cos kombinowac chca)A ze mam pieska nielubianej rasy co sie ludzie takich boją(niewiem tylko czemu??)
To sie goscie speszyli i zaczeli tlumaczyc ze fajne autko ,ze oni tez mają bume ze chcieli obejzec i spisac adres strony.Faktycznie gosc pokazal mi karteczke z spisanym adresem z naklejki.Rozmowa od razu sie zmienila i okazalo sie iz goscie niemieli pojecia o forum.

Piotr 
Klubowicz
Master of users

Mój samochód:: E30 323 '84
Wysłany: 13 Styczeń 08, 10:25   

masz racje i tak robimy, Kosa robi ładne wizytówki i kalendarze uklon_bmw , jak mówisz, wsadzamy je za wycieraczki, robimy jeszcze lepsze numery np. na światłach wyskakuję z auta i wręczam wizytówkę kierowcy...... bmw_beer happy_bmw
Ostatnio zmieniony przez Piotr 13 Styczeń 08, 11:15, w całości zmieniany 2 razy  

Madziulka 
Maxbimmerka

Mój samochód:: (oO=Oo)
Wysłany: 13 Styczeń 08, 11:08   

fajny pomysł <bmw_2>

Mordulec 
Klubowicz
z chińskiej bajki

Mój samochód:: E30
Wysłany: 13 Styczeń 08, 22:41   

kaspri84 napisał/a:
Czy cos im k**** nie pasuje z moim bmw(mysle sobie blachy spisują,czy cos kombinowac chca)A ze mam pieska nielubianej rasy co sie ludzie takich boją(niewiem tylko czemu??)

:lol: :lol: :lol: dobrze ze Drag ich nie zjadł za nim do nich zagadałes :drunk:

A tak swoją drogą to na kazdym praktycznie spocie są jakies ulotki / kalendarzyki itp
tylko prosze się "upomnieć" bo my już jesteśmy w wieku przed emerytalnym i
mamy problemy z pamięcią :lol: :lol: :lol:

Jak cos to Kosa ma kalendarzyki z adresem www bmw_beer

Kosa 
Klubowicz

Mój samochód:: było:E30 318iA E30 320i Jest: E34 525iAT, E30 323i
Wysłany: 14 Styczeń 08, 07:29   

kalendarzyki byly rozdawane w grudniu bodajze (mialem tylko 100szt.) , czekam na kolejna serie z drukarni, postaram sie miec na 27.01

pozdr

Krzysiek 
Site Admin

Mój samochód:: BMW e-39
Wysłany: 14 Styczeń 08, 10:42   

W chwili obecnej wykonuje właśnie coś w stylu kalendarzyków prywatnie, o ile efekty będą zadowalające to zamówie też w tej firmie kalendarzyki dla Maxbimmera. Swoje dostane za około 10 dni i wówczas po konsultacji z klubowiczami dokonam zamówienia Maxbimmerowych.

kaspri84 
Klubowicz

Wysłany: 15 Styczeń 08, 03:24   

Heh ,fajosko sie poczulem czytając Mordulca. :lol:
A powod jest banalny,moze Ci z raz wspomnialem o swoim kumplu ,a tu widze ze nawet imie pamietasz i wogule.Nie no poklony dla kolegi bo nienalerzy do tych co jednym uchem wpuszczają,drugim wypuszczają.Nie dosc ze zawsze sluzy radą i pomocą to jeszcze slucha i pamieta.Moze i teraz "cukrze" ale w pelni zasluzenie.Takich znajomych miec to skarb i nie wstydze sie z tym afiszowac!!!
Moze dziwne ze tak przypucowalem tylko dlatego ze ktos pamietal jak moj pies ma na imie ale widzicie,moj pupil jest dla mnie kims wyjątkowym,nie zwierzakiem ,a przyjacielem,wiernym ,oddanym.Moze przypisuje mu zbyt wiele cech ludzkich ale niewstydze sie tego ze traktuje go nie jako zwierze ,a najleprzego przyjaciela.
Mialem kiedys bardzo nieprzyjemną sytuacje w ktorej gdyby nie moj drag to mialbym bardzo ciezko:/!!! Mimo iz pies mocno oberwal,to poradzil sobie i teraz waze tamto zdarzenie na miare zycia. Pies dostal "kose",a mimo wszystko poradzil sobie i dosc dotkliwie sponiewieral(z moją pomocą)trzech napastnikow. A za co??? za moj,wtedy dobry telefonik,obrączke i pare zlotych w portwelu:/
Mam nadzieje ze kiedys bede mogl sie nim pochwalic na jakims spocie i jednoczesnie udowodnic ze jest to naprawde bardzo spokojny,mądry i NIEGROZNY !!! pies.
Pisząc niegrozny mam na mysli iz pies znakomicie umie okreslic granice zagrozenia swojego wlasciciela(tzn. mnie)i w warunkach normalnych jest oazą spokoju tzn. nigdy sam niezacząl awantury ,mieszka z kotem ,jest bardzo przyjazny i towarzyski:)
dobra,juz sie zamykam bo moglbym tak o nim pisac w nieskonczonosc :P

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34, E36 2.0i,jest 2.5TDI A6
Wysłany: 20 Styczeń 08, 13:21   

kaspri84 tak opisałeś swojego psa,że podpasował do mojego świętej pamięci ODYSA. To był bokser,naprawdę świetny piesek,super łagodny i bardzo mądry,a jak trzeba było to udawał groźnego. Ty też masz boksera?

kaspri84 
Klubowicz

Wysłany: 20 Styczeń 08, 14:45   

E34-Patryk - niestety nie,mimo iz boksery są fajne :)
Posiadam pieska rasy APT (Amerykański PitBull terier)

Dla niewtajemniczonych podkreslam tylko iz NIEJEST to tzw.potocznie Amstaff!!!
Fota kiepska bo niepokazuje zbyt wiele i tego co te psy mają najfajniejszego ,a mianowicie ksztaltu czaszki.

Danich 
E34

Mój samochód:: e34 3.5
Wysłany: 20 Styczeń 08, 14:56   

wczoraj przez wrock jechałe ale za wycieraczke nic mi nie włozyli :D

Piotr 
Klubowicz
Master of users

Wysłany: 20 Styczeń 08, 15:02   

Danich napisał/a:
wczoraj przez wrock jechałe ale za wycieraczke nic mi nie włozyli :D

widocznie za szybko jechałeś, trzeba było sie zatrzymać.... :mrgreen:

kaspri84 
Klubowicz

Wysłany: 15 Luty 08, 15:24   

A nawial wam ktos kiedys gdy chcieliscie mu dac wizytowke???
A mi tak :lol: !! !! !!
Zainspirowany popularyzacją klubu od czasu do czasu rozdaje kalendarzyki (co dostalem kilka wiecej) na poboczach ,skrzyzowaniach posiadaczom smigiel. A tu Ci ostatnio na swiatlach wyskakuje do goscia w E30,obiegam jego furke zeby tak na jednej nodze mu kalendarzyk dac,a ten mi rygle drzwi zamknąl i dzida na czerwonym.Stanąlem jak wryty,kopara mi opadla z wrazenia i niewiedzialem co zrobic. Czegos takiego to jeszcze nie mialem.Ciekawe co sobie o mnie pomysleli ludzie w autach co za mną stali :?
Ale jaja by byly jakby mi przyszlo wezwanie na komisariat na wyjasnienia ze niby kogos napasc chcialem :P Wiecie,zyczliwych konfitor dostatek ,wiec kto wie czy jakis **** blach niespisal i niezadzwonil (Sie sprawdzi-niektorzy bedą wiedziec o co mi chodzi)

tazunio 
przyjaciel forum ;)

Mój samochód:: E30 318i Cabrio [shadowline]
Wysłany: 15 Luty 08, 16:09   

dobrze, że Cie nie przejechał... :D
https://ssl.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3879488
***Sprzedam felgi aluminiowe do e30 widoczne w podpisie ;)

Mordulec 
Klubowicz
z chińskiej bajki

Wysłany: 15 Luty 08, 22:31   

buehehe :lol: :lol: :lol: za szybko wybiegłes z samochodu :lol: nastepnym razem
nie biegaj jak ulotki rozdajesz , płoszysz ludzi :lol: bmw_beer uklon_bmw

A tak na marginesie to co sie dziwisz jak "wybiega do Ciebie gosciu z czarnej/ciemnej
siódemy" to tez bys sie zabarykadował i łogień ze swiatełek :lol: :lol: :lol:

Girmix 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: narazie brak
Wysłany: 15 Luty 08, 23:04   

Ja robię to w taki sposób,że jak przyjedzie do mnie jakiś klient bumcią to kulturalnie zapraszam takiego pana do odwiedzenia stronki <bmw_1> niektórzy nawet wykazują się jakimś zainteresowaniem i biorą adresik bmw_beer

SataN 
dark side

Mój samochód:: E36 M52B28
Wysłany: 23 Luty 08, 05:49   

Mordulec napisał/a:
buehehe :lol: :lol: :lol: za szybko wybiegłes z samochodu :lol: nastepnym razem
nie biegaj jak ulotki rozdajesz , płoszysz ludzi :lol: bmw_beer uklon_bmw

A tak na marginesie to co sie dziwisz jak "wybiega do Ciebie gosciu z czarnej/ciemnej
siódemy" to tez bys sie zabarykadował i łogień ze swiatełek :lol: :lol: :lol:

Hmm... ja w środę targnąłem się na 2 łysych panów z s-klasse przez których o mało nie skasowałem bumy ;> a byłem na tyle wkurzony, że już z "naprawiaczem" do nich biegłem i uciekli ;(

A co do maxbimmera.... to sobie któregoś pięknego razu jadę po powstańców, patrzę w lusterko.. jakieś e46 kombi za mną zawisło... potem z boku..... potem zaczęło skakać z pasa na pas i wyrwało do przodu, mi standardowo się włączyło "żadne e 46 mi nie będzie..." i but w podłogę :D Gość wskoczył w zatoczkę od autobusu i się przywitał ładnie i pozdrowił - maxbimmer <bmw_1>

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

mat 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: m50tub25 e34touring
Wysłany: 23 Maj 08, 14:36   

a więc słuchajcie bo ja dostaje regularnie na magnolii ulotki z bmwpasji a nie widzialem zadjen bumy z naszymi wizytowkami. oni obskakują całe parkingi
Proponuje każdemu dać z 10 sztuk na spocie jak spotka co ciekawsze autka to wsadza za wycieraczke :)

tazunio 
przyjaciel forum ;)

Mój samochód:: E30 318i Cabrio [shadowline]
Wysłany: 23 Maj 08, 18:11   

Ja co weekend wyjeżdżam na polowanie piknych Bawarek, wręczyłem już ponad dziesięć wizytówek niestety tylko jedna osoba pojawiła się na forum :( ... ale i tak jest warto - te miny i teksty "wybrańców" nigdy Mi się nie znudzą :lol:
https://ssl.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3879488
***Sprzedam felgi aluminiowe do e30 widoczne w podpisie ;)

Mordulec 
Klubowicz
z chińskiej bajki

Wysłany: 23 Maj 08, 18:14   

mat napisał/a:
a więc słuchajcie bo ja dostaje regularnie na magnolii ulotki z bmwpasji

... każdy orze jak może :P u nas najbardziej skuteczna formą promowania klubu
jest google , dla przykładu wpisz w wyszukiwarce "BMW" i sam zobaczysz gdzie
znajduje sie Maxbimmer :wink:

Jesli juz chodzi o same ulotki za wycieraczkami to nie wiem czy to jest az takie
skuteczne wiekszosc ludzi wywala te "papierki" nawet nie czytając , inna sprawa jak
taka ulotke wręczysz osobiscie wieksza szansa ze gosc którego zaprosisz faktycznie
sie pojawi na forum , tylko nie biegaj tak jak pisał Kaspri bo pozniej ludzie na
czerwonym wieją ze skrzyżowania :lol:

mat napisał/a:
oni obskakują całe parkingi

... prawie jak szarańcza :lol:

mat napisał/a:
Proponuje każdemu dać z 10 sztuk na spocie jak spotka co ciekawsze autka to wsadza za wycieraczke

Mat cały czas są ulotki / kalendarzyki dostępne wiec tylko przypomnij się na spocie
i bez problemu dostaniesz bmw_beer

Aha teraz jeszcze dojdą te ulotki co proponował Satan wiec bedzie tego pod dostatkiem
tylko trzeba jeszcze wybrac wzór bmw_beer

mat 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: m50tub25 e34touring
Wysłany: 24 Maj 08, 14:40   

no to się zgłoszę przy najbliższej okazji po kalendarzyki bo troche ładnych beemek jest na mieście :mrgreen:

kaspri84 
Klubowicz

Wysłany: 25 Maj 08, 06:21   

Z tą pasją to i ja juz nie moge :/
Dwa razy mi wciskali za szybe papierki mimo iz auto zwykle stoi tylem do jezdni i swieci adresem naszego forum. Za to kusi mnie jak diabli by podkleic dwie e36 co kolomnie stoją z naklejkami pmwpasja naszymi ale mysle ze chyba dam sobie spokoj bo zrobi sie niepotrzebny bojkot. :P

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34, E36 2.0i,jest 2.5TDI A6
Wysłany: 25 Maj 08, 07:31   

U mnie na wiosce jest taki ziomek,który jeździł E36,później kupił E34 i trójkę oddał synowi. Teraz obydwaj jeżdżą bmkami,więc pomyślałem,że to BMW-maniacy. Jadę astrą,bo bmka jeszcze ztała na warsztacie,patrze stoi na drodze syn tego ziomka,no to pach,zajechałem mu drogę,on się dziwnie patrzy,ja grzebię w portfelu,szukam tych kalendarzyków,szukam,nic. Cholera zostały w bmce. :oops: Jak gdyby nigdy nic,odpaliłem astrę i odjechałem. Nie wiem czy teraz jak go spotkam to dam ten kalendarzyk :mrgreen:

dj_drops 
Przyjaciel Klubu
Bo Mogę Wszystko

Mój samochód:: E34 530i V8
Wysłany: 31 Lipiec 08, 08:44   

mat napisał/a:
ja dostaje regularnie na magnolii ulotki z bmwpasji

Nie kumam tych kolesi, często przyjeżdżam i odjeżdżam z magnolii równolegle z jakąś e36 (i trochę przystanku). Nie było by w tym nic zabawnego gdyby goście za każdym razem nie chcieli się ścierać i za każdym razem czekam na nich na światłach.

Jak to Mordulec napisał każdy orze jak może :D

Co do samej popularyzacji, to moim zdaniem:
1. Zasypać wszystkim adresem maxbimmer.pl - tak działa reklama, jeżeli wszędzie widzisz jedno hasło to pamiętasz je podświadomie.
2. Więcej spotów, nawet krótkich, godzinnych, nocnych, dziennych, gdzie można było by się spotkać z nowymi klubowiczami lub chętnymi do przystąpienia do klubu.

esper 

Mój samochód:: E39 530d
Wysłany: 31 Lipiec 08, 21:57   

...

Ostatnio zmieniony przez esper 11 Sierpień 08, 19:19, w całości zmieniany 1 raz  

Piotr 
Klubowicz
Master of users

Wysłany: 31 Lipiec 08, 22:12   

jeśli ktoś chce nas znależć to nas znajdzie,
jak 99% osób szuka ?? oczywiście google,

patrzyliście gdzie jesteśmy pod: bmw, klub bmw, bmw klub ?? :roll: :P

Kri$$ 
drifter amator

Mój samochód:: e36 316 coupe
Wysłany: 2 Sierpień 08, 14:13   

wow :shock: w każdym z przypadków zacne 2 miejsce ;)

Brodeer 

Mój samochód:: E36 Coupe
Wysłany: 2 Sierpień 08, 17:34   

dj_drops napisał/a:
mat napisał/a:
ja dostaje regularnie na magnolii ulotki z bmwpasji

Nie kumam tych kolesi, często przyjeżdżam i odjeżdżam z magnolii równolegle z jakąś e36 (i trochę przystanku). Nie było by w tym nic zabawnego gdyby goście za każdym razem nie chcieli się ścierać i za każdym razem czekam na nich na światłach.

A jestes pewien ze to ktos z Pasji? Czy tylko przypuszczasz? Podaj numer blachy to moze sie wyjasni :D

dj_drops 
Przyjaciel Klubu
Bo Mogę Wszystko

Mój samochód:: E34 530i V8
Wysłany: 3 Sierpień 08, 06:05   

Blachy nie pamiętam, ale dosyć spora naklejka na tylniej klapie "www.bmwpasja.pl" daje mi do zrozumienia że to właśnie oni, ale dawno ich nie widziałem

banan_owiec 
BANAN owoc palmy :D

Mój samochód:: Było: e36 318is Coupe '94 / Jest: Vectra B 1.6 16V (rodziców) :P
Wysłany: 4 Sierpień 08, 22:38   

no popularyzacja widzę idzie do przodu ;) w zeszły Piątek kaspri84 zaatakował mnie kalendarzykiem :mrgreen: na Statoilu na Długiej... bmw_beer Pozdrawiam!

P.S.: wiedziałem, że prędzej czy później do tego dojdzie bo chyba miłośnicy BMW są bardziej zwarci niż inni... ;)
Ostatnio zmieniony przez banan_owiec 4 Sierpień 08, 22:39, w całości zmieniany 1 raz  

el_banano 
Klubowicz
Poprostu BANAN

Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 5 Sierpień 08, 15:18   

jeśli chodzi o popularyzacje to niekoniecznie trzeba "atakować" innych właścicieli tej marki na światłach czy stacja benzynowych tylko, dobrym sposobem też jest częstrze spotykanie sie i organizacja grupowych przejazdów po mieście tak jak ostatnio miało to miejsce na placu sonlym że dookoła same bunie tały i sie zablokowaliśmy na chwilke :D Na takie rzeczy ludzie częście zwarają uwage niż kartki za szybą bo ja naprzykłąd jak coś za szybą widze to od razu wyrzucam nawet nie czytając i sądze że nie tylko ja tak robie.

Odpowiedz do tematu